Varsler om nytt «million-bedrageri» i SOS Rasisme

Nåværende og tidligere medlemmer av SOS Rasisme har gitt Dagbladet dokumenter de mener beviser at organisasjonen har løyet til seg studiestøtte fra staten.

- VAR IKKE PÅ KURS: Nora Warholm Essahli mener noen i SOS Rasisme har misbrukt hennes navn for å søke om støtte fra staten. Navnet hennes på skjemaet er feilstavet to steder. Foto: Ida Oppen
- VAR IKKE PÅ KURS: Nora Warholm Essahli mener noen i SOS Rasisme har misbrukt hennes navn for å søke om støtte fra staten. Navnet hennes på skjemaet er feilstavet to steder. Foto: Ida Oppen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste årene har SOS Rasisme mottatt over to millioner kroner i offentlig støtte til kursing av medlemmer. Aktiviteten har blitt meldt inn til studieforbundet Populus, som igjen er finansiert av Kunnskapsdepartementets fagetat VOX.

- Aldri deltatt SOS Rasisme er under gransking for mulig misbruk av studiestøtteordningen, men etter det Dagbladet kjenner til har myndighetene foreløpig ikke funnet falske kurs.

Flere personer har imidlertid tatt kontakt med Dagbladet, og fortalt at mange av kurslistene oppgitt til myndighetene er falske.

De har også pekt ut konkrete kurs som falske. Blant dem er tidligere medlem Nora Warholm Essahli fra Trondheim. Hun fikk tilsendt et kursbevis fra SOS Rasisme i fjor vinter, der det står at hun var tilstede på et seminar i byen tidligere på året.

- Jeg har helt aldri deltatt på det seminaret som SOS Rasisme sendte meg kursbevis for. Og jeg kan heller ikke huske at jeg har skrevet under at jeg skulle delta på dette kurset, sier Warholm Essahli (16) til Dagbladet.

Hun meldte seg ut av organisasjonen i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer