Varsler om smittefaren

Foreldrene til klassekamerater av Tøyen-jenta som døde av hjernehinnebetennelse, ble i går bedt om å se godt etter barna sine de nærmeste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fikk de telefon fra Tøyen skole, som kunne fortelle at en klassevenninne av barna deres hadde omkommet etter å ha fått hjernehinnebetennelse, meningokokksykdom gruppe B.

Beredskap

Ved smittehelsetjenesten i bydel Gamle Oslo hadde de ansatte beredskap i helga, i tilfelle nye tilfeller av hjernehinnebetennelse skulle melde seg.

Men mye tyder på at den marokkanske jenta på 7 1/2 år ble smittet etter at juleferien begynte.

Siste skoledag var 18. desember, og da var jenta ikke på skolen. Vanligvis tar det mellom 2 og 4 dager fra en blir smittet til sykdommen bryter ut.

- Vi tror at jenta ble smittet etter at juleferien hadde begynt. Vi valgte likevel å gå ut og varsle om dette allerede lørdag, sier rektor Tor Helgesen ved Tøyen skole.

Brev

Resten av elevene ved skolen får først tilsendt et brev, som skal ut mandag. Dette må oversettes til 6-7 språk, fordi mange av foreldrene til elevene er fremmedspråklige. I tillegg avlyses gymnastikkundervisningen neste uke, for å redusere smittefaren.

Ingenting tyder på at jenta på Tøyen kjente gutten på 4 1/2 år som døde av hjernehinnebetennelse den 29. desember.

Han gikk i Fossum barnehage på Stovner i Oslo. Men han kjente trolig den fem år gamle jenta ved Tokerudtoppen barnehage på Stovner. Hun kommer til å greie seg, etter å ha blitt smittet av samme type hjernehinnebetennelse.

Møte i morgen

Ved de to barnehagene på Stovner møtes personalet i morgen. Først onsdag blir det holdt informasjonsmøte for foreldrene.

Seint i går kveld var det ikke meldt om flere tilfeller av hjenehinnebetennelse.