Varsler omfattende streik ved flyplassene

Åtte flyplasser som i alt betjener rundt 20.000 reisende per døgn, kan bli stengt torsdag morgen på grunn av streik. Allerede nå varsler arbeidstakerne om kraftig opptrapping fra mandag 28. juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vel 200 flyplassarbeidere vil i første omgang bli berørt av en eventuell streik. De ansatte er organisert i LO, Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) og Sammenslutningen av akademikerorganisasjoner i NAVO (SAN). De streikende er ansatt i Avinor som driver flyplassene. Avinor er med i arbeidsgiverorganisasjonen NAVO.

Striden dreier seg både om penger og prinsipper. De ansatte har inntil i dag jobbet på statens tariffavtale, men etter omorganiseringen av Luftfartsverket og eierforholdene ved flyplassene, må tariffavtalene tilpasses en ny virkelighet.

Flesland størst

I alt åtte flyplasser vil eventuelt bli stengt i første omgang. Bergen Lufthavn, Flesland er den største av flyplassene med over halvparten av de reisende fra flyplassene som kan bli streikerammet. De andre som blir stengt er Sogndal, Haugesund, Sandane, Mosjøen, Sandnessjøen, Brønnøysund og Harstad/Narvik.

Selv om noen få ansatte ved landets største flyplass, Oslo Lufthavn Gardermoen, blir tatt ut, vil det ikke få noen konsekvenser for trafikkavviklingen.

Varsler opptrapping

Dersom det blir streik, og streiken fortsetter over helgen, varsler LO Stat allerede at seks nye flyplasser vil bli rammet av streik fra mandag 28. juni. I tillegg vil streiken bli trappet noe opp ved Oslo Lufthavn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer