Været

Varsler opp mot 20 grader - så snur det

Det er bare å nyte vårværet mens man kan, oppfordrer meteorologen. Snart snur vinden.

OSLO: Det var mange som trakk ut for å nyte det fine vårværet i helga. Her i en park på St. Hanshaugen lørdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB
OSLO: Det var mange som trakk ut for å nyte det fine vårværet i helga. Her i en park på St. Hanshaugen lørdag kveld. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en helg med knallvær i hele Norge, kan den aller fineste dagen bli i dag.

- For en deilig helg! I går kom Etne på topp i landet med 19,1 grader, men makstemperaturene i hvert fylke viser at flere var hakk i hæl. Dagen i dag ser minst like fin ut - kanskje noen skal opp og lukte på 20 grader i løpet av de neste timene?, skriver Meteorologene på Twitter mandag formiddag.

Bare noen timer seinere melder Meteorologene at Oslo ser ut til å havne på topplista over varmeste hovedsteder i dag.

- Borte bra, men hjemme best? Vi har sett etter høye temperaturer ellers i Europa, men sliter med å finne noen som er høyere enn våre, skriver de og oppfordrer folket til å nyte varmen mens vi har den.

- Bare å nyte

Meteorolog Julie Solsvik Vågane sier til Dagbladet at været vil holde seg ganske mildt utover dagen i dag og at det kan kanskje bli den varmeste dagen flere steder.

- Det er en fin dag i hele landet med høye temperaturer. Vi har diskutert litt om det kan være noen som kommer helt til 20 grader i dag, siden det var 19 grader noen steder i går, sier hun.

- Det er bare å nyte mens man har dette vårværet, sier Vågane videre, samtidig som hun minner om at folk må være forsiktige.

Utfordringen med mildværet er at det er skogbrannfare Østafjells, sier hun.

Vinden snur

Varmen vil ikke vare lenge. Meteorologen forklarer at det stort sett ligger sønnavind over hele Norge nå, og derfor er det mildt vær. Utover morgendagen og innover mot onsdagen dreier vinden seg vestlig, og da trekker nedbøren fra havet inn. Da vil temperaturen synke, spesielt inn mot onsdagen.

PARKLIV: Helga var preget av varme dager, og folk i Oslo benyttet anledningen til å samles i mange av byens parker. Dette sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad kommer med en klar oppfordring til festklare Oslo-borgere. Video: Dagbladet Vis mer

Vågane viser til Nordland som eksempel, som har hatt 15 grader. Nå kommer det snart sludd, om ikke snø.

- Temperaturen går tydelig ned i hele Norge. Det blir ganske mye kaldere og der det ikke har vært nattefrost nå, vil det nok komme tilbake igjen i løpet av uka.

Det vil være forskjeller i hvor mye nedbør som kommer, men det treffer Vestlandet først i løpet av tirsdag kveld, ifølge meteorologen.

- Ut mot onsdagen trekker det østover, og da vil stort sett hele Norge få et lite dryss av snø i nord og regn i sør, men også snø i høyere strøk i sør, sier Vågane.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer