LENE VÅGSLID

Varsler oppgjør om politibudsjettet

Lene Vågslid, leder i justiskomiteen på Stortinget, mener regjeringen svikter politiet i statsbudsjettet.

RØDGRØNN KAMP: Lene Vågslid, (t.h.), Arbeiderpartiets leder i justiskomiteen og hennes komitekollega Emilie Enger Mehl (Sp) krever økt satsing på politiet i statsbudsjettet. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
RØDGRØNN KAMP: Lene Vågslid, (t.h.), Arbeiderpartiets leder i justiskomiteen og hennes komitekollega Emilie Enger Mehl (Sp) krever økt satsing på politiet i statsbudsjettet. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Arbeiderpartiets 31-årige komiteleder får støtte av Emilie Enger Mehl (24), nyvalgt Senterparti-representant , som også sitter i justiskomiteen.

- Regjeringen har sagt at politiet skal styrkes og at det skal bli mer politi der folk bor. Men de bryter nå valgløftene om å styrke politiet ved første anledning. Politireformen skulle føre til et mer tilgjengelig og tilstedeværende politi i hele landet. Men i statsbudsjettet er det ikke lagt opp til flere politistillinger, tvert i mot, sier Lene Vågslid.

- Et eksempel på dette er i sørøst politidistrikt hvor de må redusere med 30 politistillinger hvis dette budsjettet blir vedtatt. Det er ikke å styrke politiet. Jeg hadde forventa en mye sterkere satsning på politiet.

- At 100 nye millioner kroner i frie driftsmidler er alt for lite når vi ser hvilke oppgaver politiet skal gjennomføre, sier seg selv. Politiet pålegges så store kutt at hele satsingen som skulle sikre politidistriktene økt handlingsrom spises opp, mener Lene Vågslid.

Reagerer sterkt

Hennes Sp-kollega i justiskomiteen, Emilie Enger Mehl, mener regjeringen ikke oppfyller intensjonene i nærpolitireformen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer