Partilederdebatt

Varsler oppgjør om sikkerhet og beredskap

- Regjeringen snubler inn i den ene vanskelige saken etter den andre, sier SV-leder Audun Lysbakken.

PARTILEDERDEBATT: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre fra partilederdebatten i Arendal i fjor. I kveld møtes de igjen for å diskutere beredskap, arbeidsliv og innvandring. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
PARTILEDERDEBATT: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre fra partilederdebatten i Arendal i fjor. I kveld møtes de igjen for å diskutere beredskap, arbeidsliv og innvandring. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre varslet under Ap-timen på Arendalsuka i går at sikkerhet og beredskap blir ett av høstens hovedtemaer i Stortinget.

Bakgrunnen er Riksrevisjonens knusende rapport om regjeringens oppfølging av objektsikring, men også Sandberg-saken som har preget de siste par ukene. Opposisjonen vil fortsette å grave i saken selv om Sandberg i går gikk av som statsråd.

Sikkerhet og beredskap blir ett av tre temaer for kveldens partilederdebatt fra Arendal.

- Sikkerhet og beredskap er den viktigste jobben for en regjering og for et fellesskap. Hver og én av oss skal føle sikkerhet mot terror og vold og det som måtte true.

- Det blir den mest alvorlige saken i høst, der vi skal vurdere Riksrevisjonens rapport som sier at regjeringen ikke har levd opp til målene sikkerhetsloven og Stortingets vedtak gir oss, som å sikre kritisk infrastruktur, vannforsyning, el-forsyning og kritiske bygg, og at vi har nok folk til å gjøre det.

- Riksrevisjonjen sa i fjor at den jobben regjeringen har gjort, var for dårlig. Da brøt regjeringen med 22. juli-tradisjonen -da vi var brutalt åpne og ærlige - med å hemmeligstemple og skjule. Vi hadde lukket høring i Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer