Varsler opptrapping av streiken i dag

I dag varsler LO en kraftig opptrapping av streiken. Det kan bety at fly, buss, langtransport, bensinstasjoner og Vinmonopolet rammes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-leder Yngve Hågensen varslet allerede før streiken at en opptrapping vil kunne skje tirsdag i neste uke. I dag møtes Sekretariatet i LO for å bestemme hvem som skal tas ut i andre runde av storstreiken. 84.600 LO-medlemmer er allerede tatt ut i streik, og det er ventet at omtrent like mange varsles i dag.

- Ut ifra diskusjonen vi hadde tirsdag er jeg temmelig sikker på at det vil bli en opptrapping, sier en sentral LO-kilde til Dagens Næringsliv.

Det vil i så fall bety at nærmere 170.000 LO-medlemmer vil være i streik fra tirsdag. En opptrapping av streiken kan ramme Vinmonopolet, fly, buss og langtransport. I tillegg kan det bli full stopp på bensinstasjonene, farmasøytiske produkter, renholdsbedrifter og byggeindustrien. Også kjøttindustrien, bakerier og flere aviser og ukeblader kan måtte stoppe produksjonen fra tirsdag.

Offisielt var det ingen kontakt mellom LO og NHO på streikens første dag i går. Statsminister Jens Stoltenberg fastholdt i går at det er opp til partene å finne en løsning på streiken, og at regjeringen ikke vil frita partene for denne oppgaven ved bruk av lønnsnemnd.