Varsler oppvask

SON (Dagbladet): En sliten UDI-sjef Trygve Nordby kom seint i går kveld hjem til Son. Han varsler full gjennomgang av samtlige saker Terje Tune har vært involvert i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Ei granskingsgruppe vil bli satt ned i morgen, tirsdag. Vi må se på alle sakene vedkommende har vært med på, og se om de må omgjøres, sa Nordby til Dagbladet seint i går kveld.

En tydelig preget UDI-sjef kunne seint i går kveld slappe av etter flere timers hardt mediekjør. Avsløringen slo ned som en bombe i UDI, der Terje Tune jobbet fra 1993 og fram til han sa opp i 1999.

Champagne

Trygve Nordby fikk tidligere på dagen i går champagne av statsråd Erna Solberg etter ti måneders imponerende innsats som UDI-sjef. Han var ennå ikke klar over avsløringen da Dagbladet i går kveld tok kontakt.

- Du verden, dette er sterkt. Dette er trist for hele systemet, sa Nordby til Dagbladet.

Minutter seinere var han på telefonen til sine underordnede for å finne ut hva som hadde skjedd. To timer seinere måtte han svare direkte på spørsmål på TV 2-nyhetene.

Nordby varslet i går kveld at det kan bli aktuelt å gå gjennom alle saker juristen har jobbet med helt siden han begynte i UDI i 1993.

- Har dere grunn til å tro at også ansatte i UDI kan være innblandet i denne saken?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer