Varsler politiske konsekvenser

Høybråten tror Stoltenbergs DnB Nor-kontakt vil komme opp i kontrollkomitéen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener DnB NOR-saken kan komme til å få et politisk etterspill for statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og hans regjering.

- Stortinget må vurdere konklusjonene av Kredittilsynets gransking, men at det er her er stoff til et parlamentarisk etterspill, bør ikke overraske noen, sier Høybråten til NTB.

Han mener det kan være god grunn for Stortinget til å se nærmere på kontakten mellom DnB NOR og Statsministerens kontor.

- Det virker som kontakten har hatt et omfang og en intensitet som er helt uvanlig. Jeg tror denne saken fort kan ende som kontrollsak i Stortinget med høringer i Kontroll- og konstitusjonskomiteen, sier KrF-lederen.

Høybråten sier partiet hans vil avvente granskningen som Kredittilsynet gjennomfører, før det eventuelt tas initiativ til høring i kontrollkomiteen.Kredittilsynets direktør fra Ap- Kredittilsynets gransking av mulig innsidehandel i DnB NOR er en stor og alvorlig sak. Ingen tvil må hefte tvil ved at tilsynet går grundig til verks og er uavhengig. Det gjelder særlig når topplederen har bakgrunn som statssekretær under skiftende Ap-regjeringer, sier han.

Kredittilsynets direktør Bjørn Skogstad Aamo var personlig sekretær og statssekretær for Arbeiderpartiet i Kommunaldepartementet og Finansdepartementet på 1970- og 80-tallet og statssekretær ved Statsministerens kontor under Gro Harlem Brundtland mellom 1990 og 1993. I samme regjering var Stoltenberg statssekretær i Miljøverndepartementet fra 1990 til 1991.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.