Varsler pressekonferanse om overvåkningssaken

Også utenriksministeren uttaler seg etter Storbergets redegjørelse for Stortinget.

SENSITIV SAK: Både justisminister Knut Storberget og utenriksminister Jonas Gahr Støre møter i ettermiddag pressen.
SENSITIV SAK: Både justisminister Knut Storberget og utenriksminister Jonas Gahr Støre møter i ettermiddag pressen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Umiddelbart etter at justisminister Knut Storberget har informert Stortinget om overvåkningsskandalen i dag, skal både han og utenriksminister Jonas Gahr Støre holde en pressekonferanse om saken.

Det opplyser Justisdepartementet og Utenriksdepartementet til Dagbladet.

Temaet for pressekonferansen, som er planlagt klokka 14, er «Justisdepartementets undersøkelser knyttet til påstandene som er fremmet om ulovlig overvåkning av norske borgere».

Det er uklart hva utenriksministerens rolle er i saken etter justiministerens konklusjoner. UD henviser til Justisdepartementet, som ikke vil gå inn på innholdet i pressekonferansen.

Etter at TV 2 avslørte agentene i «Surveillance Dection Unit», ble USAs ambassadør i Norge kalt inn for å forklare seg til UD. 3. november gjorde Støre det klart at han ikke hadde fått svar på alle spørsmål om SDU. Samme uke gjorde imidlertid ambassaden det klart at den ville orientere norske myndigheter grundig.

- Amerikanerne har tilbudt en slik orientering, og vi ser nå sammen på hvordan dette best kan gjøres, sa underdirektør Ragnhild Imerslund i UD til NTB 9. november.

Følg Storbergets redegjørelse for Stortinget live fra ca. klokka 12.