Varsler prishopp i januar

- Øker ikke regjering og Storting statstilskuddet til private barnehager i statsbudsjettet, må vi øke prisene fra januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier styrer Jan Mostrøm ved Haugerudhagan barnehage i Oslo - en privat barnehage med 52 barn. For ett barn betaler foreldrene 4200 kroner måneden. For to barn er det en søskenmoderasjon på 500 kroner.

Takket være et tilskudd fra bydelen, i tillegg til statstilskuddet, har barnehagen sluppet å øke prisene fra i høst.

- Men vi har en presset økonomi først og fremst på grunn av høye lønnsutgifter, og verre ser det ut til å bli, sier Mostrøm.

Haugerudhagan har budsjettert med et underskudd på 250000- 300000 kroner, og lagt til grunn en lønnsøkning på 10 prosent.

Lønnsoppgjøret for private barnehager er ennå ikke ferdigforhandlet. Men partene i oppgjøret har varslet at lønnsøkningen kan komme til å bli mellom 12 og 15 prosent, sier Mostrøm.

- Uansett er vi helt avhengige av at staten øker tilskuddet til private barnehager fra årsskiftet. Skjer ikke det, må vi helt sikkert øke foreldrebetalingen ytterligere, sier Mostrøm

PRESSET ØKONOMI: Styrer Jan Mostrøm ved Haugerudhagan private barnehage i Oslo varsler nytt prishopp fra årsskiftet hvis ikke statstilskuddet blir satt opp.