Varsler reaksjon mot legen som ga Grethe flere sprøyter, selv om han skjønte at hun var blitt rusavhengig

Helsetilsynet har gransket saken, og har gitt legen beskjed om at de vurderer å gi ham advarsel for brudd på loven.

BLE RUSAVHENGIG: Grethe Iversen (51) mener legene gjorde henne til narkoman. Hun fikk utskrevet enorme mengder morfinliknende preparater og andre, tunge medikamenter i flere år. Foto: Fridgeir Walderhaug
BLE RUSAVHENGIG: Grethe Iversen (51) mener legene gjorde henne til narkoman. Hun fikk utskrevet enorme mengder morfinliknende preparater og andre, tunge medikamenter i flere år. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Nå føler jeg endelig at det skjer noe. At saken går i riktig retning. Jeg er ute etter rettferdighet og at dette ikke skal skje med andre, sier Grethe Iversen (51) til Dagbladet.

I juli i fjor skrev Dagbladet at smertepasienten fikk resept på 985 narkoampuller på knappe ni måneder (krever innlogging), fra juni 2010 til mars 2011.

I alt fire leger på Sunnmøre blir gransket av Statens helsetilsyn etter at 51-åringen fikk utskrevet enorme mengder tunge, vanedannende medikamenter over flere år.

Iversen mener legene gjorde henne til narkoman. Nå varsler Helsetilsynet reaksjon overfor legen som fungerte som Iversens fastlege.

Skjønte at hun ble avhengig - Etter en gjennomgang av sakens dokumenter finner vi grunn til å vurdere om du har brutt bestemmelser i helsepersonelloven og om du skal gis en advarsel, skriver tilsynet som gir legen tre ukers uttalelsesfrist.

Av dokumenter Dagbladet har fått tilgang på, som Helsetilsynet også viser til, framgår det at behandlende lege etter hvert skjønte at Iversen var blitt sprøyteavhengig.

«Igjen ringer Grethe flere ganger. Hun ønsker å ha ketorax injeksjon i bakhånd til neste uke for sikkerhetsskyld. (...) Det synes tydelig at hun har fått en hang til parenteral Ketorax som er svært foruroligende. Det skrives ikke ut mer Ketorax injeksjon før behandlingen evt. verifiseres av Smerteklinikken», heter det i journalnotat 9. februar 2011.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer