Varsler regn

Regnet kan falle allerede i kveld, advarer meteorologene. Men ikke alle får dårlige nyheter.

AVVIK: Vakthavende statsmeterolog Martin Granerød om klagestormen som kommer når det er avvik mellom værmelding og faktisk vær. Video: Dagbladet TV. Programleder: Agusta Magnusdottir Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lavtrykket nærmer seg fra sørøst, og kommer nå hurtigere inn mot Norge enn forventet. Det melder Meteorologisk institutt på sin Twitter-side.

- Det gjør at du allerede fra og med i kveld kan få regnbyger på Sørlandet og lengst sør på Vestlandet og Østlandet, skriver instituttet.

Vakthavende meteorolog Rannveig Eikill ved Meteorologisk institutt opplyser at det var forventet at det kunne komme regn utover helga, og understreker at det fremdeles ser ut til å bli fint vær resten av torsdagen.

- Nå ser det ut til at det kommer litt før, at det trekker inn på Sørlandet allerede i kveld, og at det blir litt skyer og regn, sier hun om lavtrykket til Dagbladet, og legger til:

- Det blir nok litt mer ustabilt utover helga - men penere i nord.

STORMFLO: Vær som dette oppstår i Norge med jevne mellomrom, men det er likevel usannsynlig at det vil få samme konsekvenser som i USA. Video: The Weather Channel Vis mer

Nord i landet er bildet nemlig langt lysere.

- Sommervarmen er på vei nordover. Temperaturene stiger først sør i Nordland, der det på lørdag kan bli over 25 grader i indre strøk. Utover helga, og kanskje særlig på mandag, blir det varmere også lenger nord! skriver instituttet på Twitter.

REGN: Lavtrykk fra sørøst gjør at regnet kan komme raskere enn forventet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REGN: Lavtrykk fra sørøst gjør at regnet kan komme raskere enn forventet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vanskelig om sommeren

Den siste tida har store deler av landet badet i sol og nydelig sommervær.

- Det ligger et lavtrykk over Europa, og de siste prognosene er veldig usikre på om dette treffer Sør-Norge på lørdag, søndag eller mandag, men de siste prognosene nå, antyder at det kan treffe på lørdag, sa statsmeteorolog Martin Granerød til Dagbladet i går.

TABBE: En kvinne som ferierte i Tyrkia våknet opp til en stor overraskelse etter å ha glemt å smøre seg med solkrem. Video: Viralhog. Reporter: Julie Tran Vis mer

Nå ser det altså ut til at lavtrykket når Norge raskere enn det så ut til i går.

- Det kan være litt vanskeligere å varsle været om sommeren. Da har man ikke like kraftige høytrykk og lavtrykk, og det skal mindre til før prognosene endrer seg, forklarer Eikill.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer