Været

Varsler rekord

Høsten er på full fart innover deler av landet, men det betyr ikke at sommeren er helt over ennå. I hvert fall ikke om vi skal tro Meteorologisk institutt.

MULIG REKORD: Sommeren er på ingen måte over på Østlandet og Sørlandet, og denne uka kan det settes varmerekord for september. Foto: Meteorlogisk Institutt
MULIG REKORD: Sommeren er på ingen måte over på Østlandet og Sørlandet, og denne uka kan det settes varmerekord for september. Foto: Meteorlogisk Institutt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Twitter varsler Meteorologisk institutt at temperaturene skal stige igjen utover uka på Østlandet og Sørlandet, og at man kan sette varmerekorder for september flere steder.

Statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, Pernille Borander, fastslår overfor Dagbladet at sommeren slettes ikke er over på Østlandet og Sørlandet - til tross for en litt kjøligere helg.

ADVARSEL BLE REALITET: Denne «værmeldingen» fra 2014 skulle vise hvor glohett været kan bli i 2050 på grunn av den globale oppvarmingen. FN-organisasjonen som sto bak kampanjen hadde kanskje ikke forutsett at temperaturene allerede fire år senere skulle nå de samme nivåene. Vis mer

- Temperaturen vil gradvis stige i starten av uka. På onsdag og torsdag kan det bli høysommerdager, som vil si temperaturer på 25 grader og oppover. Det er spesielt onsdag som ser varm ut. I Vestfold og Telemark, og spesielt i Oslo og Viken, kan det nærme seg september-rekorden - som er høyeste temperatur målt i september, sier hun.

September-rekorden i Oslo og Viken er på henholdsvis 27,3 og 28,5 grader, mens den i Vestfold og Telemark og Agder er på henholdsvis 27,8 og 28,5.

Borander sier at rekorden for Viken og Agder, som er 28,5 grader, også er norgesrekord for september. Det er imidlertid usikkert om temperaturen vil krype over 28,5 grader de neste dagene.

- Temperaturen blir kanskje akkurat over 28 grader så man ikke kommer over 28,5, men det blir i hvert fall 27 grader. Det er veldig avhengig av om det er litt skyer eller ikke og hvor mye sola kommer til å kunne varme opp, men det er helt klart potensial for at vi nærmer oss disse temperaturene, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer