Varsler rettssak i høst

Sorenskriverembetet i Nes forbereder seg til rettssak i Orderud-saken. Blir det tatt ut tiltale mot de fire siktede, kan det være klart for rettssak i november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet på Romerike sier nå at de vil sende en innstilling til statsadvokaten før sommerferien. Fredag fikk de fire forsvarsadvokatene og politiet på Romerike et brev fra sorenskriver Trond Våpenstad i Nes. I brevet ber Våpenstad partene sette av ti uker fra midten av november til en eventuell rettssak i Nes herredsrett mot de siktede i Orderud-saken. Forsvarerne reagerer kraftig på brevet fra Våpenstad.

- Uakseptabelt

- Jeg har allerede skrevet svarbrev til embetet på Nes. Jeg finner en slik forhåndsberamming totalt uakseptabelt, sier Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland.

- Vi er tross alt i en situasjon hvor det er usikkert om det blir tatt ut tiltale eller ikke. Jeg oppfatter brevet fra Våpenstad som om det er sannsynlig at det blir tatt ut tiltale. Dette er høyst uvanlig. Forhåndsberamming skjer i saker hvor man mer eller mindre er sikker på at det blir tatt ut en tiltale.

Etter ni måneders etterforskning er drapsjegerne på Romerike i sluttfasen i etterforskningen av trippeldrapet på Sørumsand. Selv om politiet etter hvert har bygd opp en lang indisierekke mot de siktede, er det fremdeles ikke noe gjennombrudd i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer