FULL STORM: Det er varslet full storm langs trøndelagskysten i morgen. Her fra en tidligere storm ved Dora i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
FULL STORM: Det er varslet full storm langs trøndelagskysten i morgen. Her fra en tidligere storm ved Dora i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer

Varsler romjulsstorm i Midt-Norge

Nedbør og snøsmelting vil gi en våt inngang på 2013 mange steder i landet. Allerede i morgen kan det ventes storm på Trøndelagskysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det blir i alle fall liten storm, og en kortere periode med full storm langs trøndelagskysten. Også Nord-Møre vil få kraftig vind. Det er meldt snøbyger i forbindelse med dette, så det blir fort uframkommelig på veiene. Det blir spennende saker dette, sier meteorolog Stig Arild Fagerli ved StormGeo.

Vinden avtar i Midt-Norge løpet av fredagen, men det ventes fortsatt kuling og snøbyger første delen av dagen.

Varmt og vått Samtidig gjør et kraftig lavtrykk nær Island seg gjeldende for været i hele Sør-Norge. Det blir svært mildt, og tildels vått.

- Det er veldig mild luft som kommer inn. Vi vil nok se 7-8 grader i Bergen og Stavanger, og 5-6 plussgrader i Oslo, sier Fagerli.

Mye av snøen som har lagt seg i den sørlige delen av landet vil forsvinne.

- Mye av snøen som ligger i Rogaland og Agder vil forsvinne, for der kommer det mye nedbør. På Østlandet kan det bli liggende igjen noe, men det minker nok ganske bra på i løpet av helga, sier Fagerli.

Grått nyttår Etterhvert blir det mildere også nordover.

Mot nyttårsaften blir det noe kaldere igjen, men det er ventet grått og fortsatt relativt mildt vær.

- Det er ikke uvanlig at man har noen sånne milde perioder i løpet av midtvinteren. Veldig mange vintre har vært milde, det er en sånn periode vi ser for oss nå, sier Fagerli.