Varsler snø i fjellet i Midt-Norge

De neste dagene legges sommeren på vent i deler av Midt-Norge. Flere steder er det meldt snøbyger tirsdag.

Foto: Meteorologisk institutt
Foto: Meteorologisk instituttVis mer

Var du en av dem som dro fram badebuksa da hetebølgen ymtet seg innover landet i helga? Når er det bare å pakke den tilbake hvis du oppholder deg i deler av Midt-Norge, for her er det snøbyger på vei.

Mandag ettermiddag sendte Meteorologisk institutt ut gult farevarsel for vanskelige kjøreforhold i fjellet i Nordfjord og Møre og Romsdal natt til tirsdag.

- Det er bedre å planlegge inneaktivitet den første uka i juli, og heller satse på varmere vær utover sommeren. Temperaturene som kommer nå, er noe unormale, sier meteorolog ved Meteorologisk institutt, Eldbjørg Moxnes, til Dagbladet.

- Unngå fjellturer

Synkende temperaturer gir en overgang til snøbyger over cirka 600 moh., og snøen kan lokalt legge seg i veibanen i deler av Midt-Norge tirsdag.

Moxnes oppfordrer de som oppholder seg i området, og kanskje hadde tenkt seg ut på en fjelltur de neste dagene, om å tenke seg godt om.

- Farevarselet er sendt ut for Møre og Romsdal og nordlige deler av Sogn og Fjordane. Nordvestvind og snøbyger vil prege fjellområdene, og det vil merkes spesielt natt til tirsdag og morgen onsdag.

Ifølge statsmeteorologen vil temperaturfallet også merkes østafjells, hvor det har vært varmt i helga. Temperaturen her vil ligge på rundt 15 grader.

Vått i Vestlandet

- I Vestlandet vil det komme byger så å si overalt. Det vil falle en del nedbør over Trøndelag tirsdag.

Her vil heller ikke temperaturene være noe å skryte av, opplyser Moxnes.

- Lokalt kan det forventes temperaturer ned mot 5 grader på nattetid, og opp mot 10 grader på dagtid.

Varmest i Nord-Norge

Nord-Norge fikk ikke en smak av hetebølgen i helga, men kan se ut som å stikke av med et beste været de kommende dagene. Varmlufta trekkes opp mot Finnmark tirsdag, og det kan føre til forholdsvis varmere grader i nord.

- I nord har de fortsatt ikke fått de store temperaturene, men i forhold til andre deler av landet denne uka, kan de trolig oppleve det mest stabile været.

Temperaturen vil for så vidt ikke være betydelig høy, da den vil ligge på i overkant av 10 grader på dagtid. Det vil også fortsette med nedbør i området.

- Det blir en generell vått for deler av landet denne uka. Det vil være temperaturene som varierer mest, understreker Moxnes.