Varsler snø på disse stedene

Meteorologisk institutt varsler snøvær i fjellet og nord på Østlandet de kommende timene.

SNØBYGER: Det kan komme snøbyger både i fjellet i Midt-Norge og i nord. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SNØBYGER: Det kan komme snøbyger både i fjellet i Midt-Norge og i nord. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Vegtrafikksentralen ber via Twitter trafikanter være oppmerksomme på snøbyger i fjellet nord for Finse fra lørdag kveld. Det vil dreie seg om steder som Skjåk, Venabygdsfjellet og Djupvatnet.

Rafael Escobar Løvdahl, statsmeteorolog ved Meteorologisk Institutt, bekrefter at det kommer snøbyger i fjellet i Midt-Norge lørdag kveld og natt til søndag. Det kan også komme snø nord på Østlandet.

- Det skjer av og til at det kommer snø i slutten av mai. Når kald luft kommer ned, blir det snø i fjellet. Det kan også komme snø et stykke ned, sier Løvdahl til Dagbladet.

Det skal imidlertid ta slutt i natt, og snøen kommer trolig til å forsvinne utover dagen.

- Skal du over fjellet, er det nok en stor fordel med vinterdekk i natt. Men i lavlandet, er det ingen fare for at snøen legger seg.

Været i mai har - slik det ofte pleier - vært varierende. Slik kommer det også til å fortsette i en tid framover, sier Løvdahl.

- Vi får skiftende, ustabilt vær, og relativt kjølig. Temperaturen vil ligge på 10-20 grader. Det er typisk ustabilt slutten av mai-vær, sier statsmeteorologen.

I Nord-Norge, derimot, blir det fortsatt ganske kaldt.

- Det kom snøbyger i Finnmark i forrige uke, og det vil fortsatt komme sludd og snø i høyden. Det blir ikke varmere med det første, sier Løvdahl.