GLATT: Statens vegvesen opplyser om glatte veier, flere steder på Østlandet, som her på E16 ved Fagernes, hvor bilistene tar det forsiktig. Vis mer

Varsler snøkaos i Sør-Norge

Fram til lørdag ettermiddag er det ventet at snøen vil lave ned over store deler av Sør-Norge.

Fredag lavet snøen ned over store deler av Sør-Norge, og det ser ut til å fortsette utover lørdagen.

- Det vil snø utover lørdagen. Det kan bli en del i Agder og i Dalane i Rogaland. Vi har farevarsel for vanskelige kjøreforhold der, fortalte Haldis Berge ved Meteorologisk institutt til Dagbladet fredag.

Fra fredag ettermiddag til lørdag ettermiddag er det ventet rundt 20 centimeter på et døgn, og det kan komme opp mot 30 centimeter i kyststrøkene i Agder fylke.

Det er også meldt vanskelige kjøreforhold for Oslo, Buskerud, Vestfold og Telemark fram til lørdag ettermiddag.

- Det er lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av snø. I disse områdene kan det komme 10-15 centimeter i løpet av 24 timer, sa Berge.

Lørdag ettermiddag vil snøen, ifølge meteorologen, gi seg i Rogaland, Agder, Telemark og sør på Østlandet, men det vil komme ny nedbør igjen i løpet av lørdag kveld.

- Da blir det snø i de samme områdene, kanskje mest på Østlandet og i Agder fylke på søndag, sier Berge

Fredag kveld ble det registrert flere trafikkulykker. Blant annet kjørte en leddbuss i fjellveggen, kom ut i veien igjen, og traff en personbil i Bergen. Det ble ikke meldt om personskader i forbindelse med ulykken.

Ulykke ved Asker

Natt til lørdag har det imidlertid ikke blitt registrert så mange ulykker, men man bør likevel være varsom når morgentrafikken drar seg til.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Ullsand, forteller at både politi og ambulanse rykket ut etter melding om at en singelulykke på E18 ved Asker i natt.

- Bilen hadde snurret rundt og kjørt inn i autovernet på to forskjellige steder, sier Ullsand og opplyser om at de ikke kan utelukke at vanskelige kjøreforhold kan ha vært årsaken til ulykken.

Politiet klarte imidlertid ikke å finne føreren av bilen, til tross for søk med hundepatrulje.

- Ellers har vi ikke hatt særlige utfordringer knyttet til været, sier Ullsand til Dagbladet.

Kolliderte med elg

I innlandet politidistrikt har de registrert noen utforkjøringer, men bortsett fra en hendelse hvor en bil kolliderte med en elg, har det ikke vært noen store ulykker.

- Føreren av bilen forklarte at han hadde vondt i et kne, og framsto rystet. Han fikk jo elgen nesten inn i bilen, sier operasjonsleder Kjartan Waage til Dagbladet.

Politiet mistenker ikke at kjøreforholdene var årsaken til ulykken.

- Kan dra seg til

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Therese Weiser, forteller til Dagbladet at de har registrert noen utforkjøringer, men ikke alvorlige ulykker i løpet av natta.

Sør-Vest politidistrikt har de heller ikke opplevd trafikkulykker i forbindelse med været, opplyser operasjonsleder Rune Hunshamar til Dagbladet.

- Det kan dra seg til i løpet av morgentimene, men så langt har vi heldigvis ikke opplevd noe alvorlig.