Varsler snøkaos

Det er blitt sendt ut farevarsel om snø og vanskelige kjøreforhold for Norges tre nordligste fylker, samt deler av Sør-Norge, de kommende dagene. Men til helga kan det bli over 20 grader.

SNØVÆR: I Norges tre nordligste fylker er det duket for snøkaos. Også utsatte steder i Sør-Norge vil merke snøen over fjellovergangene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
SNØVÆR: I Norges tre nordligste fylker er det duket for snøkaos. Også utsatte steder i Sør-Norge vil merke snøen over fjellovergangene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er duket for kontrastfylte dager i vårt langstrakte land. I sitt farevarsel advarer Meteorologisk institutt om mye snø i Nordland, Troms og Finnmark. Samtidig varsler de opptil 20 grader og muligheter for sol i store deler av Sør-Norge.

I alle landets tre nordligste fylker er det sendt ut farevarsel på gult nivå, og det advares om vanskelige kjøreforhold de kommende dagene.

Allerede i kveld ventes det snø i områder på 200 moh. i Øst-Finnmark. Fra onsdag kveld ventes det sludd i hele fylket, samt lokal nattefrost.

Fra onsdag kveld ventes det sludd i lavlandet i Troms, og snø på områder som befinner seg 200 moh. Fra torsdag ventes det snøbyger i områder fra 300 til 500 moh.

SE TV: På denne videoen ser du hvordan det så ut på Snåsa i Trøndelag onsdag 29. mai. Vis mer

Anbefaler vinterdekk

Snøen melder seg også i Nordland seint onsdag kveld. Områdene Saltfjellet, Salten og Ofoten regnes som særlig utsatt, og det ventes snø på høyder over 200 moh.

- Allerede nå er kaldere luft på vei nordover. Snøgrensa er ganske lav, og det kan være vinterføre på veien som gjør det vanskelig å kjøre bil. Særlig gjelder dette tidlig på morgenen, seint på kvelden og om natta, forteller vakthavende meteorolog, Elbjørg Moxnes, til Dagbladet.

Dersom er nødt til å reise i de utsatte områdene, råder meteorologen deg om å følge med på veimeldingene.

- Det kan også være greit å skifte til vinterdekk, sier hun.

VILTKAMERA: Oddvar Ellseth måtte le da han så noe spesielt som dukket opp på viltkameraet hans. Reporter: Mariann Habbestad. Video: Oddvar Ellseth. Vis mer

Over 20 grader

Heller ikke i Sør-Norge slipper man unna snøen. Her er det blitt sendt ut farevarsel i for fjellovergangene på Hardangervidda, Sognefjell og Dovre, samt områder over 700 moh. i Nordfjord og Møre og Romsdal.

Da kan det være greit at været slår helt om til helga. Østafjells kan det bli over 20 grader, forteller meteorologen.

- Det ser ut til at det er et høytrykk som bygger seg opp i Sør-Norge mot helga. Det vil komme varmere luft, og da kan vi få over 20 grader.

- Blir det sol også?

- Det kan hende. Det er litt avhengig av skydekket, forteller Moxnes.

Endelig helg

Over helga vil høytrykket bevege seg nordover.

- Fra søndag ser det ut til at vi får høyere temperaturer også i Nord-Norge. Der kan de oppleve opptil 15 grader, sier Moxnes.

Nok en god grunn til å glede seg til helg, der altså.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer