Varsler snøkaos

Det er blitt sendt ut farevarsel om snø og vanskelige kjøreforhold for Norges tre nordligste fylker, samt deler av Sør-Norge, de kommende dagene. Men til helga kan det bli over 20 grader.

SNØVÆR: I Norges tre nordligste fylker er det duket for snøkaos. Også utsatte steder i Sør-Norge vil merke snøen over fjellovergangene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
SNØVÆR: I Norges tre nordligste fylker er det duket for snøkaos. Også utsatte steder i Sør-Norge vil merke snøen over fjellovergangene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er duket for kontrastfylte dager i vårt langstrakte land. I sitt farevarsel advarer Meteorologisk institutt om mye snø i Nordland, Troms og Finnmark. Samtidig varsler de opptil 20 grader og muligheter for sol i store deler av Sør-Norge.

I alle landets tre nordligste fylker er det sendt ut farevarsel på gult nivå, og det advares om vanskelige kjøreforhold de kommende dagene.

Allerede i kveld ventes det snø i områder på 200 moh. i Øst-Finnmark. Fra onsdag kveld ventes det sludd i hele fylket, samt lokal nattefrost.

Fra onsdag kveld ventes det sludd i lavlandet i Troms, og snø på områder som befinner seg 200 moh. Fra torsdag ventes det snøbyger i områder fra 300 til 500 moh.

Anbefaler vinterdekk

Snøen melder seg også i Nordland seint onsdag kveld. Områdene Saltfjellet, Salten og Ofoten regnes som særlig utsatt, og det ventes snø på høyder over 200 moh.

- Allerede nå er kaldere luft på vei nordover. Snøgrensa er ganske lav, og det kan være vinterføre på veien som gjør det vanskelig å kjøre bil. Særlig gjelder dette tidlig på morgenen, seint på kvelden og om natta, forteller vakthavende meteorolog, Elbjørg Moxnes, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer