Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler snøkaos

Det er blitt sendt ut farevarsel om snø og vanskelige kjøreforhold for Norges tre nordligste fylker, samt deler av Sør-Norge, de kommende dagene. Men til helga kan det bli over 20 grader.

SNØVÆR: I Norges tre nordligste fylker er det duket for snøkaos. Også utsatte steder i Sør-Norge vil merke snøen over fjellovergangene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
SNØVÆR: I Norges tre nordligste fylker er det duket for snøkaos. Også utsatte steder i Sør-Norge vil merke snøen over fjellovergangene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

Det er duket for kontrastfylte dager i vårt langstrakte land. I sitt farevarsel advarer Meteorologisk institutt om mye snø i Nordland, Troms og Finnmark. Samtidig varsler de opptil 20 grader og muligheter for sol i store deler av Sør-Norge.

I alle landets tre nordligste fylker er det sendt ut farevarsel på gult nivå, og det advares om vanskelige kjøreforhold de kommende dagene.

Allerede i kveld ventes det snø i områder på 200 moh. i Øst-Finnmark. Fra onsdag kveld ventes det sludd i hele fylket, samt lokal nattefrost.

Fra onsdag kveld ventes det sludd i lavlandet i Troms, og snø på områder som befinner seg 200 moh. Fra torsdag ventes det snøbyger i områder fra 300 til 500 moh.

SE TV: På denne videoen ser du hvordan det så ut på Snåsa i Trøndelag onsdag 29. mai. Vis mer

Anbefaler vinterdekk

Snøen melder seg også i Nordland seint onsdag kveld. Områdene Saltfjellet, Salten og Ofoten regnes som særlig utsatt, og det ventes snø på høyder over 200 moh.

- Allerede nå er kaldere luft på vei nordover. Snøgrensa er ganske lav, og det kan være vinterføre på veien som gjør det vanskelig å kjøre bil. Særlig gjelder dette tidlig på morgenen, seint på kvelden og om natta, forteller vakthavende meteorolog, Elbjørg Moxnes, til Dagbladet.

Dersom er nødt til å reise i de utsatte områdene, råder meteorologen deg om å følge med på veimeldingene.

- Det kan også være greit å skifte til vinterdekk, sier hun.

VILTKAMERA: Oddvar Ellseth måtte le da han så noe spesielt som dukket opp på viltkameraet hans. Reporter: Mariann Habbestad. Video: Oddvar Ellseth. Vis mer

Over 20 grader

Heller ikke i Sør-Norge slipper man unna snøen. Her er det blitt sendt ut farevarsel i for fjellovergangene på Hardangervidda, Sognefjell og Dovre, samt områder over 700 moh. i Nordfjord og Møre og Romsdal.

Da kan det være greit at været slår helt om til helga. Østafjells kan det bli over 20 grader, forteller meteorologen.

- Det ser ut til at det er et høytrykk som bygger seg opp i Sør-Norge mot helga. Det vil komme varmere luft, og da kan vi få over 20 grader.

- Blir det sol også?

- Det kan hende. Det er litt avhengig av skydekket, forteller Moxnes.

Endelig helg

Over helga vil høytrykket bevege seg nordover.

- Fra søndag ser det ut til at vi får høyere temperaturer også i Nord-Norge. Der kan de oppleve opptil 15 grader, sier Moxnes.

Nok en god grunn til å glede seg til helg, der altså.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media