Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler søksmål mot taperforeningen

De ti personene fra Torsken i Troms som er beskyldt for overgrep mot en psykisk utviklingshemmet kvinne varsler nå søksmål både mot Ola Ødegaard i foreningen Rettferd for Taperne og mora til kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beskyldningene om overgrep mot den psykisk utviklingshemmede kvinnen ble opprinnelig henlagt i 1998, men nye opplysninger fra landsforeningen Rettferd for Taperne gjør at Senja politidistrikt nå vurderer ny etterforskning i saken. Dersom saken blir henlagt av politiet, varsler to av de involverte at de vil gå til sivilt søksmål for å få renvasket seg.

- Henleggelse er ikke godt nok for oss lengre, sier Knut Hansen, en av de involverte i saken, til Troms Folkeblad.

Leder i foreningen Rettferd for Taperne, Ola Ødegaard, mener det er mistenkelig at et anonymt oppslag i Nordlys skapte så mye oppstyr.

- Jeg kan forstå at folk reagerer på slike påstander, men jeg forstår ikke med min beste vilje at personene på lista reagerte på det som sto anonymt i mediene. Det burde de ikke gjøre hvis de ikke hadde noe å skjule, sier Ødegaard til Troms Folkeblad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media