Påskeværet:

Varsler sommertemperaturer

I Telemark kan de se fram mot hele 20 varmegrader i løpet av tirsdagen. Sør-Norge og Østlandet blir værvinnerne i påska.

PÅSKEVARME: Været varierer over hele landet i starten av påskeuka. I Telemark kan de nyte varme dager med helt opp mot 20 varmegrader på tirsdag. Foto: Jon Eeg, SCANPIX
PÅSKEVARME: Været varierer over hele landet i starten av påskeuka. I Telemark kan de nyte varme dager med helt opp mot 20 varmegrader på tirsdag. Foto: Jon Eeg, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Oslo-området er det i disse dager grått og kjølig. Likevel er det ikke alle steder der det er helt håpløst på Østlandet. I Telemark kan de se fram til opp mot 20 varmegrader i løpet av morgendagen. Det forteller meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Det er ikke alle steder det er helt håpløst i dag på Østlandet. I Oslo er det i løpet av mandagen og tirsdagen ganske grått, fordi det ligger litt tåke over Østfold og Oslo. Kommer du litt lenger vest er det bedre, sier Berger.

Hun forteller at vi allerede i løpet av dagen begynner å se noen varme temperaturer i Sør-Norge.

- Rundt de nedre delene av Telemark kan vi se at de får noen brukbare temperaturer i dag og i morgen. Det blir nesten 20 varmegrader i Telemark, men ikke helt ute ved kysten.

I området rundt hovedstaden har det lagt seg en tåke som gjør at temperaturen der er noe kjøligere.

- Det blir ikke like varmt på Østlandet i de områdene der tåka har lagt seg. Tåka kan bli liggende store deler av dagen i dag og i morgen, forteller meteorologen.

Farevarsel på Vestlandet

Mens man kan nyte en varmere start på påsken i Sørøst-Norge, må Vestlandet belage seg med ruskete vær i starten av påskeuka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer