Airbnb:

Varsler store endringer

Selskapet skal bruke et år på å gå gjennom sju millioner utleieannonser, etter flere svindelskandaler.

DELING: Airbnb har blitt et populært alternativ for hotell når folk er på reise, og man kan tjene gode penger ved å leie ut sitt eget hjem. Foto: AFP / NTB Scanpix
DELING: Airbnb har blitt et populært alternativ for hotell når folk er på reise, og man kan tjene gode penger ved å leie ut sitt eget hjem. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tjenesteleverandøren Airbnb har blitt veldig populært de siste åra. Samtidig som man kan spare penger å leie en fremmeds leilighet eller hus framfor et hotell, kan du selv tjene gode penger på å leie ut din egen bolig.

I det siste har kritikken haglet mot selskapet. I forrige uke avslørte magasinet Vice svindel på bookingsiden, der en person opprettet flere falske profiler og hus, og tvang gjestene i siste liten til å bytte til et annet hus enn det de hadde booket.

Flere opplevde at de ikke ble hørt da de kontaktet selskapet for hjelp etter hendelsen, skriver magasinet.

Nå skal selskapet gjøre en rekke endringer på plattformen for å gjøre det tryggere å bruke tjenesten, skriver Vice, som har fått tilgang til en intern e-post administrerende direktør og grunnlegger Brian Chesky har sendt til alle sine ansatte.

Verifisering

I e-posten skriver Chesky at de skal bruke et år på å gå gjennom sju millioner utleieannonser, og verifisere alle. Dersom gjester opplever at leiligheten ikke lever opp til det som sto i annonsen, vil de bli flyttet til et like godt alternativ eller bedre, eller få pengene tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer