Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været

Varsler store mengder regn og fare for lokale oversvømmelser i Sør-Norge

Mens Nord-Norge får knallvær. 

Store nedbørsmender: Det er ventet  40-60 mm regn på Østlandet og Sørlandet de neste to dagene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Store nedbørsmender: Det er ventet  40-60 mm regn på Østlandet og Sørlandet de neste to dagene. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om at det onsdag og torsdag er ventet store nedbørsmengder i Telemark, Buskerud, Vestfold, Vest-Agder og Aust-Agder.

40-60 mm regn

- I noen områder kan det komme 40-60 mm regn på 24 timer, de våteste stedene 60-80 mm på 36 timer. Rask økning av vannføringen i små vassdrag og fare for overvann i tettbebygde områder, varsler Meteorologisk institutt.

- Det blir veldig vått, bekrefter meteorolog John Smits hos Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Regnet starter på Sørlandet natt til onsdag, og brer seg nordover til Østlandet onsdag morgen, ifølge meteorologen.

- Det er ikke fare for oversvømmelser i de store vassdragene, men mindre vassdrag og små elver kan raskt bli store med så mye regn på kort tid. Så dersom man bor i nærheten av et lite vassdrag, kan det være lurt på følge med på vannstanden, sier Smits til Dagbladet.

På Vestlandet ser det bedre ut, selv om det også vil komme noe nedbør der, ifølge meteorologen.

- Det blir mest nedbør i Rogaland, men det er ikke snakk om mer enn 10-12 mm regn, sier han.

Over 20 grader i nord

Midt-Norge får stort sett opphold og perioder med sol, og ganske fine temperaturer de neste dagene. Det samme gjelder Nord-Norge, som får skikkelig sommervær, opplyser meteorologen.

- Det blir rett og slett møkkavær i sør, og sommer i nord. Hele Nord-Norge får sol og pent vær, og gradestokken vil bikke over 20-tallet flere steder, sier Smits.

Ifølge meteorologen vil alle de tre nordligste fylkene få knallvær.

- Pakk vekk boblejakka og finn fram sommershortsen. Det meste av Nord-Norge får nyte godt av varmen i flere dager framover, skriver Meteorologene på Twitter.

Til glede for nordlendingene, ser det også ut til at finværet i Nord-Norge fortsetter godt utover i i neste uke, ifølge langtidsvarselet til yr.no.

Hele Norges coronakart