Varsler storflom

Regnværet fortsetter, og store deler av Østlandet kan vente seg storflom i løpet av dagen, melder Norges vassdrags og energiverk (NVE).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oktober blir en svært fuktig måned, og det er varslet store nedbørsmengder over Østlandet de neste to dagene. Det fører til at vannstanden i flere vassdrag vil øke dramatisk de neste døgnene.

NVE varsler storflom i Oslo og Akershus og deler av Buskerud i dag. I Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud, Oppland, Østfold og Hedmark meldes det om middelflom i dag.

I flere vassdrag er vannføringen allerede opp mot 10-års flom og vannet fortsetter å stige.

- Det er spesielt de små bekkene og vassdragene, ikke hovedvassdragene som vil gå over sine bredder, sier hydrolog Erik Holmqvist ved NVE til Dagsavisen.

Står du i fare for å få kjelleren full av vann må du ta dine forholdsregler, råder NVE. I Oslo jobber vann-og avløpsetaten på spreng for å rydde vei for vannmassene.

Folk som oppdager tette avløp og flomtilstander i Oslo har tre vakttelefoner å ringe:

  • 23 43 79 00
  • 23 43 72 00
  • 23 43 70 00

Norges Vassdrags og Energiverk

Meteorologisk institutts værvarsel

Det er foreløpig ikke meldt om innstilte tog på Østlandet, men det kan bli forsinkelser utover dagen.

I Akershus er et par småveier stengt på grunn av flom, og ved Leirsund samarbeider brannvesenet og kommunen med å lage en flomvoll. Noen bruer i distriktet kan bli stengt i løpet av dagen på grunn av vann i kjørebanen.

MER REGN: Store deler av veien mellom Lillestrøm og Leirsund er oversvømt, og regnværet fortsetter.