Nord-Korea

Varsler straff: - Hvert eneste riskorn

Meldingene om sult og matmangel blir stadig flere. Nå varsler Kim Jong-un strenge straffer.

BEKYMRET: Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, skal være svært bekymret over matmangelen i landet. Foto: AP / NTB
BEKYMRET: Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, skal være svært bekymret over matmangelen i landet. Foto: AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Problemer med foreldreløse barn på gata som dør av sult, kommer nå stadig vekk. De fattigste i Nord-Korea lider mer og mer etter hvert som matmangelen forverrer seg mer enn ventet, sier redaktør i Daily NK, Lee Sang Yong, til BBC.

Situasjonen nærmer seg bristepunktet, og allerede sprer frykten om en hungersnød lik den på 90-tallet seg, da flere hundretusener døde av matmangel. Slektninger i Sør-Korea har allerede fått meldinger fra nord om at deres familiemedlemmer går sultne og ikke har mat.

Verst er det for de laveste klassene i samfunnet. Med stengte grenser siden januar i fjor, på grunn av corona, er det vanskelig å få selv informasjon om situasjonen ut av landet.

Men bildet som tegner seg av matmangelen i landet, er prekært. Nå varsles det om innføring av strenge straffer for å hindre at situasjonen kommer helt ut av kontroll.

En ny plan

Mangel på mat er ikke nytt i Nord-Korea, men pandemien har ført til en verre tilstand enn man har sett på lang tid. Nå varsler landets øverste leder, Kim Jong-un, innføring av harde straffer i et forsøk på å bøte på situasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.