Varsler streik for 3500 kommuneansatte

Sykepleiere, lærere, førskolelærere og fysioterapeuter kan tas ut i streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Unio varslet i dag Kommunenes Sentralforbund (KS) om det første streikeuttaket hvis meklingen for kommunesektoren ikke fører fram.

Unio krever i utgangspunktet en lønnsøkning på 7 prosent for sine medlemmer, men er innstilt på å forhandle.

- Vi ønsker et meklingsresultat. Ingen synes det er morsomt å streike. Men våre medlemmer er svært opptatt av at vi skal føre kampen for kompetansen og for velferden i kommunene, sier forhandlingsleder i Unio-kommune, Helga Hjetland til Dagbladet.no.

- Dersom det blir nødvendig er våre medlemmer klare for å gå ut i streik, sier hun.

Hvis det ikke lykkes partene å kommer til enighet vil 3000 arbeidstakere fordelt på Bergen, Bærum, Karmøy og Tromsø gå ut i streik fra fredag 23. mai. Streiken vil omfatte sykepleiere, lærere, førskolelærere, forskere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og administrativt personell.

I tillegg er Oslo kommune varslet om at 500 ansatte tas ut i streik hvis partene ikke blir enige i meklingen.

Dette er et første streikeuttak. I tilfelle streik vil det komme en rask opptrapping.

- Medlemmene i Unio har en kompetanse som er helt nødvendig for velferdstilbudet i kommunene. Kommunesektoren klarer ikke å beholde flinke folk med god utdanning og god kompetanse hvis vi ikke finner en god løsning i meklingen.Vi må også sikre en like god AFP-løsning som vi har i dag, sier Hjetland.

RASLER MED STREIKEVÅPENET: 
Helga Hjetland (til høyre) i Unio. Her sammen med forhandlingsleder i Kommunenes Sentralforbund (KS), Olav Ullern, Gunn Olander, leder i YS kommune. Foto: Morten Holm / SCANPIX
RASLER MED STREIKEVÅPENET: Helga Hjetland (til høyre) i Unio. Her sammen med forhandlingsleder i Kommunenes Sentralforbund (KS), Olav Ullern, Gunn Olander, leder i YS kommune. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Dårlig lønn har skapt en kompetansekrise i kommunene, mener hun.

- Vi har problemer både med rekruteringen og med å beholde de ansatte. Høyere lønn for våre ansatte er et gode for folk flest fordi de er viktige for velferdsstaten, sier Hjetland.