Varsler strengere asylpolitikk

Bjarne Håkon Hanssen (Ap) avliver myten om liberal innvandringspolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) medgir at økningen i antallet asylsøkere kan skyldes forestillingen om en liberal innvandringspolitikk i Norge.

Det vil han gjøre noe med.

- Vi ønsker å sende signaler gjennom revidert nasjonalbudsjett som kommer til uka. Der kommer vi med tiltak som skal korrigere det feilaktige inntrykket av endringer i norsk asylpolitikk, sier Hanssen.

Arbeids- og inkluderingsministeren møtte torsdag på Stortinget for å svare på en interpellasjon fra Høyres Kari Lise Holmberg som etterlyste tiltak for å begrense økningen i antallet asylsøkere.

- Vi opplever den sterkeste tilstrømningen av asylsøkere siden 2004. Anslaget over hvor mange som ventes å søke asyl i Norge i er økt fra 5 500 til 10 500. Det er utfordrende å håndtere dette, sa Hanssen.

(NTB)

VIL RETTE OPP DET FEILAKTIGE INNTRYKKET: Stadig flere velger å søke asyl i Norge. Tallet asylsøkere er tilnærmet fordoblet siden 2004. Foto: SCANPIX
VIL RETTE OPP DET FEILAKTIGE INNTRYKKET: Stadig flere velger å søke asyl i Norge. Tallet asylsøkere er tilnærmet fordoblet siden 2004. Foto: SCANPIX Vis mer
Varsler strengere asylpolitikk