Helsebyråd Robert Steen:

Varsler strengere tiltak neste uke

Helsebyråd Robert Steen sier at Oslo kommune ser behov for å gjøre innstramminger i smitteverntiltakene tidlig neste uke.

TILTAK: Helsebyråd Robert Steen sier at Oslo kommune ser at det er behov for strengere smitteverntiltak. Foto: Heiko Junge / NTB
TILTAK: Helsebyråd Robert Steen sier at Oslo kommune ser at det er behov for strengere smitteverntiltak. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 108 000 +518
innlagt221 +12
døde 711 +3
påvist smittet 142 000 000+693.4K
døde 3 030 000 +10.5K
Se mer

Fredag kveld opplyser helsebyråd Robert Steen i Oslo til Dagbladet at de ser behov for gjøre flere innskjerpelser i smitteverntiltakene allerede tidlig kommende uke.

- Vi er i tett dialog med nasjonale myndigheter for å vurdere hvilke nye tiltak som kan være mest effektive for å stoppe den økningen vi har sett i smitte. Selv om vi er i gang med en gradvis og kontrollert gjenåpning av Oslo har vi vært tydelig på at tiltakene vil svinge med smittesituasjonen, sier Steen til Dagbladet og fortsetter:

- Slik situasjonen er nå ser vi behov for å gjøre flere innskjerpelser i tiltakene tidlig neste uke. Vi vil komme tilbake til hva det konkret blir.

Oslo kommune opplyser til Dagbladet at de vil avholde pressekonferanse om coronasituasjonen og smitteverntiltak på søndag. Det var Avisa Oslo som først meldte at pressekonferansen vil finne sted allerede søndag.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad gjestet Dagbladet TVs studio hvor han sparte på lesernes spørsmål om coronasituasjonen. Video: Dagbladet Vis mer

Økende smitte

Torsdag ble det registrert 231 nye smittetilfeller, noe som er et betydelig større antall enn man har sett i Oslo de siste ukene. Smittespredningen har vært økende helt siden Oslo kommune valgte å lette på tiltak i forrige uke.

- Vi har den siste tiden sett oppsving i smitte. Den treffer hele byen og både ungdom og voksne. Vi er bekymret over den økende smitten nå, spesielt fordi mange trolig har det muterte viruset. Oslo har de strengeste tiltakene i landet, det har vi hatt lenge og det vil vi fortsette med, sier Steen.

ØKT SMITTE: Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at det blir vanskelig å holde smitten nede. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Innsats

Helsebyråden understreker at det er innsatsen til hver enkelt innbygger som bidrar til å påvirke smittespredningen i Oslo.

- Vi må fortsette å unngå kollektivtransport og unødvendige reiser, vi må jobbe fra hjemmekontoret om vi har anledning til det og vi må vaske hender, holde avstand og bruke munnbind. Disse veldig enkle tiltakene, som vi alle kjenner godt nå, er utrolig virkningsfulle.

Status vaksinasjon Full oversikt

1 061 742 (19.8%)i Norge har fått dose nr 1
300 783 (5.60%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer