Helsebyråd Robert Steen:

Varsler strengere tiltak neste uke

Helsebyråd Robert Steen sier at Oslo kommune ser behov for å gjøre innstramminger i smitteverntiltakene tidlig neste uke.

TILTAK: Helsebyråd Robert Steen sier at Oslo kommune ser at det er behov for strengere smitteverntiltak. Foto: Heiko Junge / NTB
TILTAK: Helsebyråd Robert Steen sier at Oslo kommune ser at det er behov for strengere smitteverntiltak. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.12% Første dose: 78.93%

Fredag kveld opplyser helsebyråd Robert Steen i Oslo til Dagbladet at de ser behov for gjøre flere innskjerpelser i smitteverntiltakene allerede tidlig kommende uke.

- Vi er i tett dialog med nasjonale myndigheter for å vurdere hvilke nye tiltak som kan være mest effektive for å stoppe den økningen vi har sett i smitte. Selv om vi er i gang med en gradvis og kontrollert gjenåpning av Oslo har vi vært tydelig på at tiltakene vil svinge med smittesituasjonen, sier Steen til Dagbladet og fortsetter:

- Slik situasjonen er nå ser vi behov for å gjøre flere innskjerpelser i tiltakene tidlig neste uke. Vi vil komme tilbake til hva det konkret blir.

Oslo kommune opplyser til Dagbladet at de vil avholde pressekonferanse om coronasituasjonen og smitteverntiltak på søndag. Det var Avisa Oslo som først meldte at pressekonferansen vil finne sted allerede søndag.

Økende smitte

Torsdag ble det registrert 231 nye smittetilfeller, noe som er et betydelig større antall enn man har sett i Oslo de siste ukene. Smittespredningen har vært økende helt siden Oslo kommune valgte å lette på tiltak i forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer