Været

Varsler styrtregn i helga: - Fare for oversvømmelser og skred

Det går fort over, men regnet som kommer til Sør- og Østlandet i helga kan gi problemer flere steder.

PÅ VEI: Lokalt kraftige nedbør vil treffe sørlige og østlige deler av Norge fredag og lørdag. Illustrasjonsfoto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
PÅ VEI: Lokalt kraftige nedbør vil treffe sørlige og østlige deler av Norge fredag og lørdag. Illustrasjonsfoto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høstens første uke har så langt vært preget av oppholdsvær på Sør- og Østlandet. Fredag ettermiddag og lørdag blir det imidlertid et svært så fuktig avbrekk for flere av fylkene i de to landsdelene.

Enkelte steder kan det komme inntil 70 millimeter nedbør i løpet av tolv timer fredag til lørdag, melder NTB torsdag formiddag.

Meteorologisk institutt har oppgradert sitt farevarsel om kraftige regnbyger i store deler av Sør-Norge fra fredag formiddag til lørdag ettermiddag.

Lokalt kan det enkelte steder komme 30–40 millimeter nedbør i løpet av tre timer og 50–70 millimeter i løpet av tolv timer.

- Fremdeles er det uvisst nøyaktig hvor dette vil slå til, men at noe vil skje, det er svært sannsynlig. Med slike nedbørsmengder får man fort problemer. Vi har foreløpig satt gult farenivå, og det betyr blant annet fare for overvann i tettbygde områder, oversvømmelser og jordskred der regnbygene treffer, sa vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Espen Biseth Granan til Dagbladet onsdag.

Pass på kjelleren

Regnet kommer først i Agder-fylkene fra fredag formiddag, mens Rogaland kan vente byger fra fredag ettermiddag og kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer