VÆRVARSELET:

Varsler styrtregn og 2-3 plussgrader

Ingen slipper unna de kommende lavtrykkene. Den første runden treffer kysten lørdag, og på tirsdag er det i gang på nytt.

REGN: Meteorologisk institutt varsler mye nedbør i flere fylker i Sør-Norge torsdag. Arkivfoto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
REGN: Meteorologisk institutt varsler mye nedbør i flere fylker i Sør-Norge torsdag. Arkivfoto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg har Meteorologisk institutt gått ut med et farevarsel om at det lokalt kan komme mye regn på Vest-, Sør- og Østlandet torsdag.

Farevarselet er på gult nivå, noe som betyr at det kan oppstå en utfordrende situasjon. Varselet gjelder for fylkene Rogaland, Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark. Fra torsdag morgen kan det komme mellom 30 og 50 millimeter nedbør på seks timer i disse fylkene.

Nedbøren medfører fare for overvann i tett bebygde områder.

- Vurder behov for forebyggende tiltak, skriver Meteorologisk institutt.

- Hele landet blir preget

Statsmeteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt sier til NTB at hele Norge vil merke to kommende lavtrykk som er på vei innover landet.

- Hele landet blir preget av lavtrykkene som begge kommer fra sørvest, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt.

Hun understreker at noen ønsker seg regn og er glad for det.

- Skogbrannfaren er avblåst nå, og det er bra. Det er fortsatt lokal skogbrannfare noen plasser i Sør-Norge, men vi har ikke noe generelt varsel for et større område lenger. Og det ser ut som det skal holde seg sånn. Hvis det fortsetter å regne framover blir bakken gjennomfuktet. Det betyr rotbløyte, sier Svanevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer