Varsler sykehusstreik: - Kravet er ufravikelig

Fra onsdag neste uke kan det bli streik i sykehussektoren hvis ikke meklingen fører fram.

KAN RAMMES: St. Olavs hospital HF er et av Norges største helseforetak og er en sammenslutning av alle offentlige sykehus i Sør-Trøndelag, og er blant sykehusene som kan bli rammet av streik fra neste onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KAN RAMMES: St. Olavs hospital HF er et av Norges største helseforetak og er en sammenslutning av alle offentlige sykehus i Sør-Trøndelag, og er blant sykehusene som kan bli rammet av streik fra neste onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Over 4000 sykehusansatte får ikke pensjonsopptjening fra første krone. Nå vil LO og YS løfte de lavtlønte i sykehussektoren, og kravet om pensjon fra første arbeidede time og første tjente krone er ufravikelig.

- Kravet om opptjening av pensjon fra første arbeidede time og første tjente krone er både et spørsmål om likebehandling av deltidsansatte og et likestillingskrav, sier Sissel M. Skoghaug, nestleder i Fagforbundet, til FriFagbevegelse.

Hvis ikke meklingen mellom Spekter og YS Spekter fører fram, kan det hele ende med streik i sykehussektoren fra og med onsdag neste uke.

Mette Nord, leder i Fagforbundet, går ett skritt lenger. I et intervju med VG garanterer hun streik dersom de ikke får gjennomslag for pensjonskravet.

- Ja, da går vi til streik, sier hun til avisa.

Ufravikelig

Meklingsfristen er tirsdag 28. mai ved midnatt, og YS Spekter varsler at både Sykehuset Østfold, Sykehuset Sørlandet, St. Olavs hospital og Helse Bergen kan rammes av streik fra onsdag 29. mai hvis partene ikke blir enige.

YS Spekter og Spekter ble ikke enige om pensjonsbestemmelser i årets forhandlinger. På grunn av forhandlingsordningen i Spekter kom derfor aldri lønnsspørsmålet på bordet før oppgjøret gikk til mekling, opplyser YS Spekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer