Varsler tidsbegrensninger per person på Internett: - Tøv, sier norsk ekspert

Mener 2035 er året vi må rasjonere internett.

MÅ KJAPPE SEG PÅ NETT? En akademiker mener nettet bare vil holde enn så lenge. Så må vi rasjonere bruken. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
MÅ KJAPPE SEG PÅ NETT? En akademiker mener nettet bare vil holde enn så lenge. Så må vi rasjonere bruken. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg tenker man skal være forsiktig med å le av dette, men det er vanskelig å la vær, sier Torgeir Waterhouse, direktør for Internett og nye medier i IKT Norge, til Dagbladet. 

Åtte prosent av det totale strømforbruket i Storbritannia, går til Internett. I helga skrev Sunday Times at en akademiker anslår at man i åra som kommer måtte rasjonere internettbruken, slik at du og jeg får tidsbegrensninger på nett.

- Bare for oppmerksomhet Hvor mye tid vi får, kommer an på hvor mye vi betaler, mener akademikeren Andrew Ellis ved Aston University, som ble sitert av medier over hele Storbritannia i helga.

- Jeg tenker at dette er et utsagn for å få oppmerksomhet. Bare tøv. Kanskje er det for å få økt oppmerksomhet rundt strømbruken vår, eller så er det en journalist som har vært overivrig i tolkningen av en rapport eller sitatene hans, sier Waterhouse til Dagbladet.

Men akademiker-Ellis ser ikke ut til å fleipe. 

The Telegraph skriver at etterspørselen dobles hvert fjerde år, og at strømmen slukes av blant annet videosurfing på smarttelefoner, bærbare maskiner og TV-er. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer