Varsler tøffere håndheving av likestillingslovbrudd

Frp-statsråd Solveig Horne vil ikke lenger fjerne likestillingsombudet.

USAKLIG OPPSIGELSE: Barne-, likestillings- og integreringsminister Solveig Horne vil bruke lovverket til å gi oppreisning til gravide som utsettes for usaklig oppsigelse. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
USAKLIG OPPSIGELSE: Barne-, likestillings- og integreringsminister Solveig Horne vil bruke lovverket til å gi oppreisning til gravide som utsettes for usaklig oppsigelse. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Venstresida i norsk politikk har alt for lenge fått definere hva som er likestilling. For meg er det likeverd og likebehandling.

Problemet i dag er at vi ikke har et håndhevingsapparat for likestillings- og diskrimineringslovene våre, sier barne-, likestillings- og integreringsminister Solveig Horne.

- Vi har et likestillingsombud du kan klage til, men det får jo ingen konsekvenser hvis du blir felt i likestillingsnemnda, sier hun.

Legge ned? Fremskrittspartiet skriver dette om likestilling på sin hjemmeside under fanen «Frp fra A til Å»:

«Alle mennesker er likeverdige. Forholdet mellom kjønn, grupperinger og enkeltmennesker bør derfor i arbeidsliv, fritid og privatliv tilpasse seg naturlig uten innblanding fra offentlige organer. Likestillingsloven og ordningen med likestillingsombud bør derfor oppheves.»

Til Dagbladet slår Solveig Horne fast etter sine første 100 dager i regjering:- Jeg har ingen planer om å legge ned likestillingsombudet. Vi skal styrke likestillingen og skape et bedre diskrimineringsvern for alle. Regjeringen vil fremme forslag om en universell likestillings- og antidiskrimineringslov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer