Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler tøft lønnsoppgjør

Fagforeningsledere steiler over meklernes lønns- og honorarutbetalinger. - Med adresse til Gudmund Restad kan jeg love at årets lønnsoppgjør blir knalltøft, sier Anders Folkestad, leder av Norsk Lærerforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkestad mener at meklernes lønnspåskjønnelser er et kroneksempel på at penge-flytting og rendyrket business honoreres med gull, mens folk som jobber med barn og ungdom eller i offentlige institusjoner verdsettes på bunn av samfunnsskalaen.

- Det føles blodig urettferdig at det å arbeide med den kommende slekt, vår egentlige framtid, skal verdsettes så lavt, sier Folkestad.

- Gudmund Restad har sagt til meg at dersom vi krever mer lønn, så sager vi over den greina vi sitter på. Jeg svarer tilbake at han skal være meget forsiktig.
- Restad skal få merke at årets oppgjør blir svært tøft, lover Folkestad på vegne av lærergruppene.

Leder av Norsk Sykepleierforbund, Laila Dåvøy, stiller seg uforstående til meklernes honorarer. For øvrig vil hun ikke kommentere denne gruppen.

- Sykepleiere og offentlig ansatte får aldri noe igjen for den verdiskapningen som de hele tida sørger for.

- Igjen sitter en følelse av at man er lite verdt. I dag er økonomi og business i alle varianter det som teller.
Det er denne virksomheten som verdsettes. Vi redder liv hver eneste dag. Hva er det verdt? spør sykepleiernes øverste tillitsvalgte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!