STÅR SAMMEN: Mike Pence har tro på Donald Trump. Foto: REUTERS/John Sommers II/NTB Scanpix
STÅR SAMMEN: Mike Pence har tro på Donald Trump. Foto: REUTERS/John Sommers II/NTB ScanpixVis mer

Valget i USA og Trump

Varsler trumfkort etter nye grove anklager: - Bevisene kan komme innen dagen er omme

Visepresidentkandidat Mike Pence tror på makkeren Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Ren fiksjon og løgn. Du ser på folka som forteller disse beretningene, og du forstår at det de sier ikke er sant.

Det sa Donald J. Trump da han i Florida-byen West Palm Beach avviste å ha antastet en rekke kvinner. Under talen lovte han også å komme med beviser for at anklagene mot ham ikke stemmer.

Disse kommer i løpet av dagen, ifølge Indiana-guvernør og visepresidentkandidat Mike Pence.

- Ærlig talt, så tror jeg at bevisene kommer i løpet av dagen. Disse vil få folk til å stille spørsmål ved disse anklagene, sa Pence tidligere i dag, ifølge CBS.

Uenig med Michelle Obama

KRITISERTE TRUMP: Michelle Obama gikk igår hardt ut mot Donald Trump. Video: CNNVis mer Vis mer Vis mer

Guvernør Pence har tatt avstand fra Trumps uttalelser i videoen publisert av Washington Post tidligere denne måneden.

Der sa han «When you're a star, they let you do it. You can do anything... Grab her by the pussy».

Dette har igjen utløst et skred av kritikk mot Republikanernes presidentkandidat og hans kvinnesyn, deriblant fra nåværende førstedame, Michelle Obama.

- En presidentkandidat i USA som skryter av å seksuelt antaste kvinner. Jeg klarer ikke slutte å tenke på det. Det har rystet meg langt inn i sjela på en måte jeg aldri hadde sett for meg, sa Obama i går under et valgstevne i New Hampshire.

SLÅR TILBAKE: Under en tale til velgere i Greensboro, North Carolina omtaler Trump en av kvinnene som har anklaget ham for å ha antastet henne på et fly i 1980. Video: C-span Vis mer

Der også Pence har tatt avstand fra samtalen mellom Donald Trump og TV-vert Billy Bush, så er han ikke enig med førstedamen angående presidentkandidatens kvinnesyn.

- Jeg har store mengder respekt for henne, men jeg kan ikke se grunnlaget for hennes påstander. Det er uttalelser, ikke handlinger, og Trump har tatt avstand fra dem, sa Indiana-guvernøren overfor CBS.

Anklager om antasting

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer

Disse kommer fra en flere kvinner som sier at eiendomsmogulen tidligere har tilnærmet seg dem på uønsket vis.

Blant disse er Rachel Crooks (33).

Hun var resepsjonist for det Trump-eide selskapet Bayrock Group tilbake i 2005, og hevder at republikaneren da seksuelt antastet henne.

KLÅFINGRET: Etter at Donald Trump har nektet for å ha trakassert kvinner, har flere stått fram med sine historier. Blant dem er Jessica Leeds, som hevder å ha blitt antastet av Trump på et fly. Video: CNN - Anderson Cooper 360º Vis mer Vis mer

- Han kysset meg rett på munnen. Det føltes som et overgrep, sa Crooks om hendelsen, ifølge New York Times.

Samme avis omtalte også påstander fra 74 år gamle Jessica Leeds. Hun hevder at Trump befølte henne på et fly for 36 år siden.

Dette har fått presidentkandidaten til å se rødt.

- New York Times og Clinton-maskinen har koordinert et angrep mot meg. At disse avsløringene kommer på samme tidspunkt som nye Wikileaks-lekkasjer, er ikke tilfeldig, sa Trump i samme tale der han i går lovte søksmål mot avisa.

Ikke redde for søksmål

New York Times ser på sin side ut til å ta truslene fra Trump med dørgende ro.

- Ingen ting i vår artikkel har hatt noen som helst effekt på ryktet som Mr. Trump, gjennom hans egne ord og handlinger, allerede har skapt selv, skrev New York Times' advokat David McCraw i en pressemelding.

Videre hevdet han at velgerne i USA hadde rett på å høre kvinnenes historier.

- Hvis Trump mener at landets lover tvinger oss, og dem som måtte tørre å kritisere ham, til å være stille eller bli straffet, ønsker vi velkommen muligheten til å la en domstol belære ham, skrev David McCraw.