Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varsler ubehagelig kutt

Statsminister Kjell Magne Bondevik varsler ubehagelig kutt i budsjettet. Han garanterer heller ikke ytterligere rentenedang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Å sikre velferdsordningene og legge grunnlaget for ytterligere rentenedgang blir det viktigste for regjeringen under arbeidet med statsbudsjettet for neste år, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Rammene

Kledd i blå busseruller samlet regjeringsmedlemmene seg søndag ettermiddag tradisjonen tro til sitt årvisse budsjettmøte på Halvorsbøle ved Randsfjorden. I løpet av en to dagers budsjettkonferanse er målet å legge rammene for det videre arbeid med statsbudsjettet for år 2000.

Statsminister la vekt på at det allerede ligger en betydelig utgiftsvekst innebygget i neste års budsjett på grunn av reformer som Stortinget allerede har vedtatt, og som følge av automatiske utgiftsøkninger i utbetalingene over folketrygden.

Krevende

- Det blir derfor en krevende oppgave å legge grunnlaget for en videre utvikling av velferdsordningene, sa statsministeren. Han la til at det også vil bli nødvendig for regjeringen å foreta ubehagelige kutt i budsjettet.

Bondevik sa at han ikke kan garantere ytterligere rentenedgang, men mente det ville være gode muligheter å få det til dersom budsjettet blir vedtatt innen «ansvarlige rammer».

(NTB)