Barnevern

Varsler unikt oppgjør med barnevernet

Kommune vurderer å saksøke tidligere ansatte etter knusende granskingsrapport.

VURDERER SØKSMÅL: Ordfører Knut Harald Frøland i Samnanger kommune er rystet over barnevernsavsløringene. Nå har kommunestyret vedtatt å utrede muligheten for å reise søksmål mot tidligere involverte offentlige ansatte. Foto: Privat
VURDERER SØKSMÅL: Ordfører Knut Harald Frøland i Samnanger kommune er rystet over barnevernsavsløringene. Nå har kommunestyret vedtatt å utrede muligheten for å reise søksmål mot tidligere involverte offentlige ansatte. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes det er stygt og hjerteskjærende. Det er verre enn økonomisk underslag, fordi det er menneskeskjebner det er snakk om, sier ordfører Knut Harald Frøland (Bygdelista) i Samnanger kommune i Vestland til Dagbladet.

Han snakker om den knusende granskingsrapporten om barnevernet som havnet på kommunens bord 15. april.

Bak den uavhengige granskingen, som ordføreren måtte bruke sin dobbeltstemme for å få gjennomslag for, står mangeårig barnerettsadvokat Thea Totland i Barneadvokatene og advokat Geir Kjell Andersland, mangeårig fylkesnemndsleder og tidligere regiondirektør i Bufetat.

Rapporten kommer etter år med sterk lokal misnøye med kommunens barnevern. I 2013 aksjonerte over hundre innbyggere i Samnanger mot det de opplevde som forhastede vedtak fra barnevernet.

Avdekket lovbrudd

«Granskingen har avdekket at barneverntjenesten i Samnanger i de granskede sakene på en rekke punkter har opptrådt i strid med både FNs barnekonvensjon, barnevernloven og god forvaltningsskikk», konkluderer Totland og Andersland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer