Varsler voldsom værendring og kaldere vær i hele Norge

- Langt under det vi forbinder med sommer.

KALDT VÆR FRA VEST: Et lavtrykk fra vest vil føre med seg dårlig vær i dag og i morgen, og fra tirsdag vil lavtrykket også ta med seg kjøligere luft fra nord og nordvest. Foto: Meteorologisk institutt
KALDT VÆR FRA VEST: Et lavtrykk fra vest vil føre med seg dårlig vær i dag og i morgen, og fra tirsdag vil lavtrykket også ta med seg kjøligere luft fra nord og nordvest. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det blir langt kjøligere luft enn det vi forventer av denne årstiden, i hele Norge, og spesielt fra onsdag av, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt.

Han sier hele Norge vil merke at det kommer kjøligere luft fra nord og nordvest til uka, vinder fra Arktis som legger en betydelig demper på det norske sommerværet.

- I lavlandet i Nord-Norge er det mellom 5 og 10 grader på onsdag, mens det i Sør-Norge er nærmere 10 enn 15, sier meteorologen til Dagbladet.

Grunnen er et lavtrykk som kommer inn fra vest.

- Lavtrykket fører til veldig mye dårlig vær i dag og i morgen. Baksiden av lavtrykket treffer på tirsdag og onsdag, og bringer med seg kjølig luft fra nord, sier Fagerlid, som er stasjonert i Bergen.

Kan få snø i fjellet

Den friske lufta kan gi snø i fjellområdene i Sør-Norge.

- Det er ikke utenkelig at det kan begynne å snø i høyfjellet fra tirsdag ettermiddag av, og da kan det komme snø på 1000 til 1200 meter. Også i Nord-Norge kan det komme snø i høyfjellet, kanskje i lavere høyde enn i Sør-Norge, sier meteorologen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer