Corona regjeringen

Varslet å stenge flyplasser og havner - var feil

Erna Solberg la lørdag fram fem nye corona-tiltak, blant annet å stenge flyplasser og havner. Nå presiserer de norske myndighetene.

STATSMINISTEREN: Fra klokken 08 vil grensekontrollen skjerpes betraktelig. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- (...) norske flyplasser stenger ikke. Alle norske borgere og personer som bor eller arbeider i Norge, slipper fortsatt inn i landet. Det vil altså fastsettes unntak for EØS-borgere og deres familiemedlemmer som er bosatt i Norge. Det legges opp til unntak også for EØS-borgere som jobber i Norge, presiserer myndighetene lørdag kveld.

Bakteppet er at statsminister Erna Solberg møtte pressen tidligere lørdag for å orientere om siste nytt i håndteringen av corona-pandemien.

Der varslet blant annet Solberg at det var besluttet at Norge skulle stenge alle flyplasser og havner med virkning fra mandag klokka 08.00. Det vil også bli innført utstrakt grensekontroll, sa hun.

Regjeringen vil stenge grensen for utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge. De vil bli bortvist fra grensen med hjemmel i smittevernloven. Dette gjelder utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge, skal være den rette formuleringen, ifølge myndighetene.

- Det vil lande fly fra utlandet på norske flyplasser i uken som kommer, slik at nordmenn kan komme seg hjem. Vi kommer også til å kontakte myndigheter i andre land for å bidra til at det tillates for flyselskapene å fly nordmenn hjem til Norge. Men i denne situasjonen kan vi ikke gi garantier, fordi svært mange land nå innfører strenge restriksjoner på flyvninger. Flyplassene vil være åpne for internasjonale flighter slik at turister/utlendinger kan reise ut, heter det i presiseringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer