Terrorsiktet 16-åring

Varslet av utenlandsk etterretning

PST ble varslet av en utenlandsk hemmelig tjeneste om 16-åringen dagen før pågripelsen. Den terrorsiktede gutten nekter straffskyld.

FIKK HJELP: Seniorrådgiver Martin Bernsen vil ikke si noe om den utenlandske sikkerhetstjenesten, som avslørte at en 16 år gammel gutt planla flere terrorangrep i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FIKK HJELP: Seniorrådgiver Martin Bernsen vil ikke si noe om den utenlandske sikkerhetstjenesten, som avslørte at en 16 år gammel gutt planla flere terrorangrep i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I begynnelsen av februar fikk Politiets sikkerhetstjeneste (PST) et hastevarsel fra en utenlandsk hemmelig tjeneste. De hadde mistanke om at en ung gutt i Oslo planla flere terrorangrep.

Torsdag 4. februar ble 16-åringen, som kom til Norge på familiegjenforening, pågrepet. Gutten nekter straffskyld.

- PST har ingen kommentarer til hvordan vi kom på sporet av den nå varetektsfengslede 16-åringen, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

Snakker ikke

Den unge gutten, som opprinnelig kommer fra Syria, skal etter det Dagbladet erfarer være svært lite samarbeidsvillig i avhørene med PST.

Sikkerhetspolitiet har nå etterforsket 16-åringens angivelige terrorplaner i fem uker.

Etterforskningen skal ha styrket mistanken om flere planlagte terrorangrep, og at målet skal ha vært å drepe flest mulig, får Dagbladet opplyst.

Nikotin-gift

Politiet mener 16-åringen planla å lage en dødelig giftblanding, som blant annet inneholdt nikotin.

Ingrediensene til giftblandingen skal være funnet og beslaglagt i en bod, tilknyttet familiens bolig på Oslos østkant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer