Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varslet da jenta og moren flyttet etter bare tolv dager

- Det er ikke normalt, forklarer rådmannen i Øystre Slidre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK melder at Øystre Slidre kommune - hvor en 13 år gammel jente ble funnet død nyttårsaften - slo alarm til barnevernet fordi jenta og moren valgte å flytte til en annen kommune etter bare tolv dager.

- Det er ikke normalt at noen flytter til kommunen og så flytter igjen etter bare 12 dager, sier rådmann i Øystre Slidre kommune, Øivind Langseth til NRK.

Kommunen har tidligere opplyst at jentas mor søkte om hjemmeundervisning 26.oktober, en drøy uke før de moren og datteren flyttet til kommunen. Ingen ansatte i kommunen har møtt jenta ansikt til ansikt.

- Det er flere i kommunen som har vært i kontakt med moren i samband med hjemmeundervisningen og at hun og datteren hadde meldt flytting hit. Etter det jeg har forstått var det et samlet inntrykk som førte til at bekymringsmeldingen ble sendt, sier ordfører Kjell Berge Melbybråten til NRK.

Jentas mor er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge og for å ha unnlatt å gi datteren hjelp.

Offentligheten ble først kjent med det tragiske dødsfallet søndag. Da hadde personell fra luftambulansen funnet jenta død på familiens hytte i Valdres.

Hun skal ha vært svært tynn på tidspunktet, og politiet tror en sannsynlig dødsårsak kan være avmagring. 13-åringen skal ifølge kilder Dagbladet har snakket med ha slitt med spiseforstyrrelser og mobbing i flere år.

13-åringen var elev ved Mølladammen skole i Lommedalen i Bærum fram til i fjor høst, da moren tok henne ut av skolen og tok henne med til familiehytta i Valdres etter høstferien.

Den offisielle flyttemeldingen kom imidlertid ikke til Øystre Slidre kommune før i starten av november. Jentas mor søkte om hjemmeundervisning, og jenta møtte aldri opp på skolen i kommunen.

Jentas mor er foreløpig ikke avhørt.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media