Varslet dødsfall før familien visste

Da Norges nettaviser spredte nyheten om at Ole Christian Bach var død, var hans familie fortsatt ikke informert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Økokrim offentliggjorde media meldinga om Bachs død allerede før Bachs familie var orientert. Økokrim sendte nemlig ut sin melding om dødsfallet så snart familien var informert, og da hadde allerede flere medier, med TV2 Nettavisen som det første, publisert saker om den etterlyste finansmannens død. 

- Da var familien ikke orientert. Det ser vi som beklagelig, sier Marianne Djupesland, politiadvokat i Økokrim, til Dagbladet.

Nettavisen publiserte sin melding om saken 16.21. Sytten minutter etter offentliggjorde Økokrim sin melding.

- Jeg skrev saken, og publiserte den i samråd med vaktsjef. Den første saken var basert på at hans advokat bekreftet dette. Han hadde fått det bekreftet av Økokrim, sier Are Slettan, avdelingsleder for økonomiredaksjonen i Nettavisen.

I en og en halv time arbeidet han med saken før den ble publisert. Han forsøkte å få bekreftet saken direkte fra Økokrim, men de ønsket da ikke å verken bekrefte eller avkrefte opplysningene. Slettan skrev da saken og siterte Ole Christian Bachs advokat Arne Gunnar Aas.

- Spurte du Bachs advokat om hans familie var orientert?

- Nei.

- Burde du spurt om det?

- Det er selvsagt alltid vanskelige vurderinger knyttet til selvmordssaker. Men jeg mener vel at dette er en så ekstraordinær nyhetssak at det ville vært umulig å sitte på den uten å publisere den, sier Slettan.