Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varslet Gardermoen om mystisk lukt

Økt beredskap ved Lufthansa-landing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Et Lufthansa-fly på vei fra Frankfurt til Oslo tok i dag kontakt med Gardermoen og ba om ekstra beredskap fordi mannskapet kjente en mystisk lukt i kabinen.

- Det var en sterk lukt i flyet som kabinpersonalet reagerte på. De ba om assistanse. Dette er rutine ved alle slike situasjoner, sier Lufthansas country manager i Norge, Gro Dieserud Smit.

Flyet, som hadde 131 passasjerer om bord i tillegg til crew, landet ved 11.35-tida i dag. Det står nå ved gaten, der teknikere gjennomgår flyet for å finne ut hva som forårsaket lukten.

- Vi er nødt til å gå gjennom hele flyet. Det viktigste er at alle er trygt ankommet. Flyet settes ikke på vingene før vi vet hva lukten kom av, sier Smit.

På Gardermoen bekreftes det at det ble satt i verk spesiell beredskap før Lufthansa-flyet landet.

- Det var økt beredskap da flyet landet. Det betyr at det var brannbiler på rullebanen og at de fulgte flyet til gate, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn til Dagbladet.no. Ifølge Kobro er det ingen dramatikk i at det settes inn økt beredskap ved en landing.

- Sånne ting skjer, jeg tror det var en tilsvarende episode i forrige uke. Vi har beredskap på dette, og dette er ikke vurdert til å være en dramatisk hendelse, sier Kobro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media