Varslet ikke ransøvelse

Bensinstasjonens ransøvelse gikk bra. Bortsett fra at de livredde medarbeiderne ikke var varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen ved en bensinstasjon i Scuyler i Nebraska, USA bestemte at de ansatte skulle få opplæring i hvordan de skulle takle en ranssituasjon. Alt var klappet og klart, og to politifolk var utpekt til å spille ranerne.

Men det oppsto et lite problem underveis. De eneste som var varslet om øvelsen, var fire av sjefene. De vanlige medarbeiderne trodde det dreide seg om et virkelig ran. Kristin Johnson var på jobb på stasjonen da ranerne slo til.

- Vi snakket litt om løst og fast, og ventet på sjefen som var forsinket. Så kom plutselig to menn løpende inn. De hadde en hagle og ropte «Legg dere på golvet!, Legg dere på golvet!», sier hun.

Ranerne var truende, og ropte at de skulle ha veskene til de ansatte.

- Min første tanke var at jeg kom til å dø.

Etter 30 sekunder forsvant ranerne, og de ansatte ringte politiet. En patrulje dukket opp kort tid seinere, og visste tydeligvis heller ikke at det var snakk om en øvelse. Men litt seinere kom de to ranerne tilbake og fortalte at de var politifolk.

Johnson sier til avisa Omaha World-Herald at hun var livredd, og at øvelsen kunne endt med katastrofe hvis en væpnet forbipasserende hadde bestemt seg for å gripe inn. Hun sa opp jobben rett etter episoden.

- Jeg klarer ikke jobber her. Hver gang jeg hører dørklokka, lurer jeg på hva som er på vei inn.

Selskapet, Gas 'N Shop, nekter å kommentere saken, og viser til at det dreier seg om en intern øvelse som ikke skal kommenteres offentlig. Heller ikke sjefen for politiet i Scuyler, som stilte med de to ranerne, vil kommentere saken.