Varslet katastrofen før flyet styrtet

Flight 5481 rakk å varsle tårnet om at det hadde oppstått en nødsituasjon før forbindelsen ble brutt. Sekunder senere omkom alle ombord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styrtet opp-ned i hangaren

Flyet styrtet på flyplassen Charlotte-Douglas International Airport i North Carolina i 15-tida i går norsk tid. Etterforskere fra FBI sier nå at flyverne varslet tårnet før ulykken. Kaptein Katie Leslie rakk å si at det hadde oppstått en nødsituasjon.

Deretter ble forbindelsen brutt. Flygelederne fikk ikke vite nøyaktig hva pilotene hadde oppdaget.

- Vi vet at det var en eller annen katastrofal hendelse som fikk henne til å erklære en nødsituasjon, sier John Goglia, som er medlem av kommisjonen som skal undersøke flystyrten.

Flyet ble bygd i 1996. Det var klar himmel og lett vind da ulykken skjedde. Kommisjonen håper at opptak av samtalen i cockpiten kan gi en forklaring på tragedien. Opptaket er sendt til Washington, og etterforskerne skal ha gått gjennom opptaket i natt. De er spesielt interessert i å vite om flyet var lastet for tungt før takeoff, fordi flere vitner sier at flyet virket baktungt da det gikk i luften. Hvis flyet var for tungt lastet, kan det forklare hvorfor flyet ikke kom ordentlig opp i luften før flygerne mistet kontrollen.

Det har ikke kommet signaler om at flystyrten kan være en følge av en terrorhandling, men kommisjonen vil enda ikke utelukke noe.

Ulykken skjedde da flyet skulle ta av fra rullebanen. Men flyet fikk ikke ordentlig oppdrift. I stedet falt det nedover, før det ble snudd opp-ned i lufta og traff en hangar ved rullebanen. Flyet ble omgjord til en gigantisk ildkule, og alle de 19 passasjerene og to besetningsmedlemmene omkom momentant. Vrakrestene på åstedet forteller om tragedien: Det er umulig å se at metallbitene kommer fra et fly.