Hetebølgen:

Varslet kjølig sommer i hele Nord-Europa: - De klarer ikke å melde

Spådde to grader kaldere enn normalen.

SVÆRT VARM SOMMER: Verken The Weather Company eller Meteo France sine sesongvarsler stemte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
SVÆRT VARM SOMMER: Verken The Weather Company eller Meteo France sine sesongvarsler stemte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Bruk emneknaggen #dbhett på Instragram eller Twitter, send oss bilder på Facebook / Messenger eller på e-post til 2400@dagbladet.no. Du kan også sende oss MMS på 2400.

I store deler av Norge er det stor skogbrannfare, som følge av det særdeles fine været vi nå har hatt i en lengre periode.

I løpet av fredagen er det meldt at varmerekordene kan stå for fall i flere deler av landet, men slik var det ikke spådd for drøye tre måneder siden.

For ifølge det nasjonale franske meteorologiske instituttet Meteo France, skulle snitt-temperaturen for mai, juni og juli være hele to grader under normalen, skrev VG i april.

The Weather Company, selskapet bak kanalen «The Weather Channel», varslet at det ville bli kjølig i mai, juni og juli både i Skandinavia, Nord-Europa og på De britiske øyer.

Slik har det ikke blitt. I mai lå gjennomsnittstemperaturen 4,4 grader over normalen i Norge, og var med det den varmeste maimåneden som noensinne er registrert.

I juni var det litt mer stabilisert, og månedstemperaturen for hele landet lå 0,5 grader over normalen. Likevel ikke to grader under, slik modellene viste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer