ERSTATNING:  Oslo tingrett har tilkjent en mann 70 000 kroner i erstatningsoppreisning fordi politiet ikke rykket ut da han ringte alarmtelefonen 112 om våpentrusler i eget hjem.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
ERSTATNING: Oslo tingrett har tilkjent en mann 70 000 kroner i erstatningsoppreisning fordi politiet ikke rykket ut da han ringte alarmtelefonen 112 om våpentrusler i eget hjem. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Varslet om skyting - ikke trodd på 112

Får 70 000 i oppreisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Midt på natten ble mannen truet med skytevåpen av gjengmedlemmer i egen leilighet. Han ringte nødnummeret 112 og ba om hjelp, men ingen rykket ut. 20 minutter senere ringte mannen igjen - da lå en mann skutt og alvorlig såret på gulvet, skutt av innringeren, skriver Dagsavisen.
I en pågående rettssak mot åtte menn i den kriminelle gjengen Young Guns, blir det spilt av to telefonsamtaler der en desperat nordmann ringer nødnummeret 112 for å få hjelp av politiet.
I den første samtalen forteller mannen at flere norskpakistanere med finlandshetter truer ham med våpen i hans egen leilighet. Det høres mange sinte og høyrøstede stemmer i bakgrunnen og lyder fra skytevåpen som blir ladet.
Klokka er 03.34 om natten. Samtalen fører ikke til at politiet rykker ut.
Skutt i ryggen 20 minutter senere ringer mannen 112 på nytt. Han sier det er avfyrt flere skutt i leiligheten hans. En bevæpnet norskpakistaner er skutt i ryggen og ligger på gangen og holder på å blø i hjel. Det viser seg senere at mannen er skutt av innringeren. Mannen ble først siktet for drapsforsøk, men saken mot ham er henlagt som nødverge, ettersom også norskpakistaneren hadde skutt. Det er funnet ammunisjon fra to våpen i leiligheten.
70 000 i oppreisning Mannen er også tilkjent 70 000 kroner i oppreisningserstatning av tingretten.
- Det var en usedvanlig dramatisk situasjon for min klient. Han var en hårsbredd fra døden. To år etter har han fremdeles en del plager, sier advokat Petter Sørensen, som forsvarer 24-åringen som ble skutt.
- Ikke tatt alvorlig - Av den litt nedlatende og belærende vendingen nødsamtalen tar, kan det virke som politiet sjekket innringerens strafferegister mens min klient holdt på å blø i hjel. Det er ikke første gang jeg opplever at personer med et rulleblad ikke blir tatt like alvorlig som andre når de ringer politiet, sier advokat Sørensen. Politiet i Oslo har ikke villet kommentere saken overfor Dagsavisen.
(NTB).