Varslet om stjålet vogntog fra Hamar - tatt i Latvia mindre enn ni timer etter

- I dag hadde vi litt flaks.

LANG TUR: Vogntoget kom seg til Ventspils på Latvias vestkyst, men ikke lenger, etter godt politisamarbeid mellom Norge og Latvia. Skjermdumpt: Google Maps
LANG TUR: Vogntoget kom seg til Ventspils på Latvias vestkyst, men ikke lenger, etter godt politisamarbeid mellom Norge og Latvia. Skjermdumpt: Google MapsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En vogntogsjåfør fikk seg en overraskelse på Hamar i dag. Vogntoget med var fullastet med dagligvarer, og sjåføren skulle egentlig videre nordover.

- Vi fikk inn første melding 11.43 i formiddag og et stjålet vogntog fra en parkeringsplass på Hamar, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt Terese Bylterud til Dagbladet.

Stoppet på havn i Latvia Det var da ukjent når lastebilen var blitt stjålet, men politiet var raskt ute med å etterlyse registreringsnummeret internasjonalt.

- Vi mottok den formelle anmeldelsen 12.30 i dag og var raskt ute. Det handler mye om flaks og uflaks når større vogntog blir stjålet, og i dag hadde vi litt flaks, sier hun.

Allerede 20.22 i kveld ble vogntoget stanset på båthavna i Ventspils i Latvia etter det hadde kjørt ut av ferga - antakelig fra Sverige.

Store verdier - Det er gjort pågripelser i saken, jeg kjenner ikke alle detaljene der, men begynner med etterforskning på Hamar i morgen, sier hun.

Hun sier det er for tidlig å si om dem som står bak tyveriet er tilknyttet organisert kriminalitet.

- Men det er mange som er proffe og har godt tilrettelagte ruter, sier Bylterud.

Vogntoget med henger var fullastet med varer, og blir nå tilbakeført til den rettmessige eieren.

- Det er klart det er store verdier, og slike tyverier forringer mye, sier operasjonslederen.