<strong>LANG TUR:</strong> Vogntoget kom seg til Ventspils på Latvias vestkyst, men ikke lenger, etter godt politisamarbeid mellom Norge og Latvia. Skjermdumpt: Google Maps
LANG TUR: Vogntoget kom seg til Ventspils på Latvias vestkyst, men ikke lenger, etter godt politisamarbeid mellom Norge og Latvia. Skjermdumpt: Google Maps Vis mer

Varslet om stjålet vogntog fra Hamar - tatt i Latvia mindre enn ni timer etter

- I dag hadde vi litt flaks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En vogntogsjåfør fikk seg en overraskelse på Hamar i dag. Vogntoget med var fullastet med dagligvarer, og sjåføren skulle egentlig videre nordover.

- Vi fikk inn første melding 11.43 i formiddag og et stjålet vogntog fra en parkeringsplass på Hamar, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt Terese Bylterud til Dagbladet.

Stoppet på havn i Latvia Det var da ukjent når lastebilen var blitt stjålet, men politiet var raskt ute med å etterlyse registreringsnummeret internasjonalt.

- Vi mottok den formelle anmeldelsen 12.30 i dag og var raskt ute. Det handler mye om flaks og uflaks når større vogntog blir stjålet, og i dag hadde vi litt flaks, sier hun.

Allerede 20.22 i kveld ble vogntoget stanset på båthavna i Ventspils i Latvia etter det hadde kjørt ut av ferga - antakelig fra Sverige.

Store verdier - Det er gjort pågripelser i saken, jeg kjenner ikke alle detaljene der, men begynner med etterforskning på Hamar i morgen, sier hun.

Hun sier det er for tidlig å si om dem som står bak tyveriet er tilknyttet organisert kriminalitet.

- Men det er mange som er proffe og har godt tilrettelagte ruter, sier Bylterud.

Vogntoget med henger var fullastet med varer, og blir nå tilbakeført til den rettmessige eieren.

- Det er klart det er store verdier, og slike tyverier forringer mye, sier operasjonslederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer