Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varslet politiet om at kompis var død. Så ble han siktet for å ha drept ham

To menn siktet for drap på Tøyen.

DRAPSALARM. Politiet i Oslo etterforsker et dødsfall på Tøyen i Oslo som et drap. Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet, har pressekonferanse om drapet lørdag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DRAPSALARM. Politiet i Oslo etterforsker et dødsfall på Tøyen i Oslo som et drap. Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet, har pressekonferanse om drapet lørdag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 50-årene ble drept i en leilighet på Tøyen i natt. To kamerater av ham er siktet for drapet.

Det opplyste Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet, på en pressekonferanse på politihuset i Oslo i kveld.

Politiet vil ikke si noe om drapsvåpen eller dødsårsak foreløpig. Ifølge politiet er drapsofferet en norsk mann fra Oslo.

Varslet politiet - Politiet ble i natt, klokka 0132, kontaktet av en person som sa at hans kamerat var død i leiligheten på Tøyen, sier Bredli.

- På grunn av personens tilstand var det vanskelig å få informasjon. Politiet ankom 0133, og fant en livløs person og to berusede menn. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men avdøde ble erklært død på stedet, sier Bredli.

Ved 1955-tida har politiet identifisert avdøde, og var lørdag kveld i gang med å varsle pårørende.

Politiet har pågrepet melder, og den andre mannen i leiligheten, og siktet begge for forsettlig drap. Begge er menn i 50-årene. Melder, som nå er siktet for drap, eide leiligheten der drapet skal ha skjedd. Bredli sier til Dagbladet at den ene siktede er norsk statsborger - den andre er det ikke.

Kjent for politiet - To menn i 50-årene siktet for drap. De to siktede og avdøde er bekjente. Begge ble pågrepet i leiligheten der drapet skal ha skjedd, sier Bredli.

- Begge de to siktede er godt kjent for politiet fra tidligere, sier Bredli til Dagbladet.

- De er domfelt for en rekke mindre forhold, sier Bredli.

Obduksjonen ble avsluttet i ettermiddag. Foreløpig obduksjonsresultater viser at politiet står overfor et drap, men motivet er uklart. Politiet gjorde også funn på stedet som tilsa at de sto overfor et drap. Han vil imidlertid ikke gå inn på hvilke funn dette er.

VG hevdet i kveld at naboer skal ha hørt skudd. Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet, sier til Dagbladet at politiet ikke er kjent med at det ble avfyrt skudd.


FUNNET DREPT: I denne bygården ble en Oslo-mann i 50-årene drept i natt. Foto: Øystein Andersen/Dagbladet.
FUNNET DREPT: I denne bygården ble en Oslo-mann i 50-årene drept i natt. Foto: Øystein Andersen/Dagbladet. Vis mer